Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

Beş ailenin dünya düzeni

Donald Trump’tan rahatsız olan küresel sermaye piramidinin en tepesinde beş büyük aile yer alıyor. Bunların başında Rothschildler ve Rockefellerlar var. Onları Morganlar, DuPontlar ve Bundyler takip ediyor. Küresel sermaye tek dünya devletinin peşinde

"Tarih rastgele gelişmez. Gözünden hiçbir şey kaçmayan dünya üstatlarının yapıtıdır tarih. Doğal olarak, dünya üstatları, giz aracılığıyla korurlar kendilerini."
Bu satırlar, insanlığın beş yüzyıllık gizli tarihini anlatan meşhur Umberto Eco romanı Foucault Sarkacı'ndan... Eco, kuşkusuz bu satırlarıyla ezoterik tarikatların yanı sıra Alman şair Heinrich Heine'nın "Para, zamanımızın tanrısı ise onlar da peygamberidir" dediği Rothschild gibi aileleri de kast ediyordu.
Stanley Kubrick'in Gözleri Tamamen Kapalı filminin çekimlerinde kullandığı Rothschildlere ait Mentmore Towers'daki ayin sahnesinin cinsellikten arındırılmış masonik bir formunun dünya üstatlarınca, 'yeni dünya düzeni'nin peşindeki ailelerce sahnelenip sahnelenmediği bilinmez elbette.
Ama başta Kuru Kafa ve Kemikler Cemiyeti olmak üzere gizli örgütlere insan kaynağı ve finans ağlayan belli başlı ailelerin, yani küresel sermayenin ileri gelenlerinin tek dünya devleti ideali peşinde koştuğu artık bir sır değil.
Tapınak Şövalyeleri'nden beri tüm ezoterik tarikatların, tarikat kimliğinin üstünde bir kimlik tanımayan vatansız bir anlayışla hareket etmeleri (Aynı kolektif güdü FETÖ'de de var), Masonlar'ın dini ve ulusal kimliklerin üzerinde bir kimlik inşası için çalışmaları bunun kanıtı. Küresel sermaye, yeni dünya düzenini kurabilmek için dinin ve ulus devletlerin ortadan kaldırılması gereğine inanıyor. Öyleyse ABD de dâhil tüm dünya devletleri bu yapının rakibi, düşmanı.
Bu hafta 1963'te suikastla ortadan kaldırılan John F. Kennedy gibi 'müesses nizamı' rahatsız etme potansiyeli yüksek bir ABD Başkanı olarak işbaşı yapmış Donald Trump'la mücadeleye girişen küresel sermayenin başat temsilcisi beş büyük aileyi anlatmaya çalışacağız.
Beş büyük aile deyip geçmemek lazım. Zira bu aileler zamanımızda iyice su yüzüne çıkan küresel sermaye-devletler savaşında cephenin bir tarafındalar.
Küresel sermayenin günümüzdeki görünür temsilcilerinden George Soros'un, o sermaye çevrelerinde tedirginlik yaratan Trump'a karşı kampanya başlatması boşuna değil.

ZENGİN LİSTELERİNDE ADLARI YER ALMAZ
Dünya ekonomisine ve siyasetine yön veren ailelerin isimleri hiçbir zaman yılın zenginleri listelerinde yer almaz. Göz önünde değillerdir. Ama özellikle Rothschild Ailesi baz alınırsa 16. yüzyılın sonundan beri çok etkindirler. Aile, İngiliz kraliyet saraylarında kralın yaverliğini yaptığı dönemlerde bankacılık faaliyetleriyle güçlenmeye başladı.
Ailenin tarih sahnesine etkin biçimde çıkışı 1744'te doğan Mayer Amschel Rothschild zamanında gerçekleşti. Mayer, oğullarını Londra, Paris, Frankfurt, Viyana ve Napoli'ye yerleştirerek serveti güvenli biçimde Avrupa'ya yaydı ve böylelikle küresel sermayeciliğin temellerini attı.
Rothschildlerin 1. Dünya Savaşı'nda İngiltere'yi, Bağımsızlık Savaşı'nda ABD'yi, 2. Dünya Savaşı'nda Almanya'yı finanse ettiği yönünde iddialar var.
Söylentiye göre Rothschildler İlluminati üyesi. İlluminati'nin ise varlığı konusunda yeterli kanıt yok. Hatta kimi ezoterik tarikat uzmanlarına göre bu örgüt aslında var olmadığı halde dikkatleri başka yöne çekmek için varmış gibi gösterilen bir hayali örgüt.
Rothschildlerin arması sıkılmış bir yumruk ve Mayer Rothschild'in beş oğlunu simgeleyen beş oktan oluşuyor. Armanın altında ailenin sloganı Latince olarak yer alıyor: Concordia, integritas, industria... Yani uyum, dürüstlük, girişimcilik.

ROCKEFELLERLARIN SİYASETTEKİ ROLÜ
Seçkin aileler piramidinin en tepesinde Rothschildlerden sonra Rockefellerlar bulunuyor. Rockefellerlar bilindiği kadarıyla Protestan. Ancak 'kripto Musevi' oldukları yönünde iddialar mevcut.
Petrol endüstrisinde ve finans sektöründe güçlü olan Rockefellerlar dünya siyasetinde etkili bir role sahip. Meşhur 'Trilateral Komisyon'u yeni dünya düzeni kavramını ilk ortaya atan, ailenin en etkili üyesi David Rockefeller kurdu.
Morgan Ailesi de dünyayı yöneten aileler arasında adı ilk sıralarda geçen bir aile. Ailenin kurucusu üyesi J. P. Morgan, Yale Üniversitesi'nin kurucularındandı ve Bushların da üyesi olduğu Kuru Kafa ve Kemikler Cemiyeti'nin finansörlerinden biriydi.
Dördüncü aile olarak nitelendirilebilecek DuPont ailesi de kimyasal üretiminde etkili. Barut ve patlayıcıda tekel oluşturmuşlardı.
Yine Kuru Kafa ve Kemikler Cemiyeti'ne pek çok üye veren ve ABD yönetiminde görevler üstlenen Bundy ailesi de ilk dördü kadar olmasa da küresel sermayenin önemli temsilcileri arasında yer alıyor.
Bu ailelerle ilgili pek çok komplo teorisi üretildi. Oysa bu kısa yazıda bile görebildiğiniz üzere gerçeğin kendisi yeteri kadar 'komplo'. Fazladan komplolara hacet yok yani.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA