Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

FETÖ’yle hukuki savaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nü ve 15 Temmuz hain darbe girişimini en iyi anlatan iddianamelerden biri olan Akıncılar İddianamesi'nde önemli ayrıntılar var. Bunlardan biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı almaya/öldürmeye giden suikast timinin başındaki Gökhan Sönmezateş'e Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'nın teklif edilmesi. Erdoğan, darbenin bir numaralı hedefi olduğu için iddianamede ilk sıradaki müşteki olarak yer alıyor.
4 bin 658 sayfalık iddianamede toplam 481 şüpheli bulunuyor. Bir numaralı şüpheli FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen. Sıralamanın altında darbe girişiminin kilit ismi firari imam Adil Öksüz'le birlikte Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş adlı sivil imamlar var. Geri kalan şüphelilerse darbeye katılan askerler. Bu kadro içinde de 15 Temmuz'un önemli generallerinden Akın Öztürk ile Erdoğan'a suikast timinin başındaki Gökhan Sönmezateş gibi önemli isimler bulunuyor.
İddianameden öğrendiğimize göre Sönmezateş'e darbe sonuca ulaşınca Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na getirilme teklifi yapılmış. FETÖ'nün koçbaşı olduğu darbe başarılı olsaydı bile ABD, NATO bu darbeye el koyacak ve muhtemelen başka bir planı devreye sokacaktı. O planda tetikçi Sönmezateş gibi isimlerin yer aldığını sanmıyorum.
İddianamede, FETÖ'nün işlediği suçlar 13 başlık altında toplanmış. Bu suçlar şunlar: "Anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanı'na suikast, Yasama organını ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı örgütü yönetmek, askeri komutanlıkların gaspı, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, kamu malına zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, ibadethanelere zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma."
İddianamede darbenin başladığı saatten tüm yurtta milli unsurların kontrolü sağladığı ana kadar yaşanan gelişmeler dakika dakika anlatılıyor.
İddianameye göre FETÖ, darbeye 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra sandıkta ağır bir yenilgiye uğramasının ardından karar verdi. İlk hazırlıklar, Adil Öksüz'ün 34 SIR 49 plakalı (Plakası bile gizemli!) araç ile Ankara'ya geldiği 27 Aralık 2015 tarihinden sonra başladı. Adil Öksüz, 27 Aralık 2015'ten -darbenin bir ay öncesine- 15 Haziran 2016 tarihine kadar tam 12 kez Ankara'ya gidip 'emrindeki' subaylarla darbeye hazırlık toplantıları yaptı.
Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarından çıkarılan bir bilgi bu.
İddianamede Adil Öksüz'ün hesaplarındaki büyük montanlı para hareketleri de tek tek sıralanmış. Bunlar arasında 234 bin TL'ye kadar varan hesap hareketleri var.
Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'ın, darbe hazırlıklarının başlamasından sonra yaptığı İngiltere ve ABD ziyaretleri de iddianamede ayrıntılarıyla anlatılıyor, ki bu ziyaretleri daha önce bu köşede okumuştunuz.

SİVİL İMAMLAR BYLOCK KULLANICISI
İddianamenin 349. ve 350. sayfasında Adil Öksüz ve akrabalarının telefon irtibatlarına ilişkin önemli bilgiler var. Buna göre Öksüz'ün kendisi ve çevresi, FETÖ yöneticileri ile sıkı bir irtibat içinde:
"Şüpheli Adil Öksüz'ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Ahmet Can ile 48 kez, Ahmet Kirmiç ile 51 kez, Ahmet Kurucan ile 1 kez, Ahmet Şahinalp ile 5 kez, Cemal Türk ile 15 kez, Cemal Uşak ile 13 kez, Cevdet Türkyolu ile 2 kez, Harun Tokak ile 30 kez, Hidayet Karaca ile 4 kez, İsmail Cingöz ile 29 kez, Kudret Ünal ile 16 kez, Mustafa Muhammed Günay ile 35 kez, Mustafa Özcan ile 38 kez, Reşit Haylamaz ile 2 kez, Sadettin Başer ile 3 kez, Şerif Ali Tekalan ile 13 kez telefon irtibatının bulunduğu, şüphelinin baldızı Emine Şennur Şen'in FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Cemil Koca ile 1 kez, İsmet Aksoy ile 1 kez, Mehmet Ali Büyükçelebi ile 1 kez telefon irtibatının bulunduğu, şüphelinin amcasının oğlu Mehmet Öksüz'ün FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Cemal Türk ile 6 kez telefon irtibatının bulunduğu, şüphelinin amcasının oğlu Mustafa Öksüz'ün FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Cemal Türk ile 9 kez, İsmail Cingöz ile 9 kez, Mustafa Talat Katırcıoğlu ile 7 kez, Süleyman Uysal ile 2 kez telefon irtibatının bulunduğu, şüphelinin kardeşi Ahmet Öksüz'ün FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Cemal Türk ile 7 kez telefon irtibatının bulunduğu, şüphelinin eşi Aynur Öksüz'ün FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Ahmet Can ile 4 kez, Cemal Türk ile 4 kez, Hamidullah Bayram Öztürk ile 4 kez, Hidayet Karaca ile 2 kez, Selman Kuzu ile 1 kez telefon irtibatının bulunduğu, şüpheli Adil Öksüz'ün kız kardeşi Azize Türk'ün FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Abdullah Aymaz ile 8 kez, Abdulletif Tapkan ile 3 kez, Ahmet Can ile 1 kez, Cemal Türk ile 5361 kez, Cemil Koca ile 8 kez, Hidayet Karaca ile 1 kez, İlhan İşbilen ile 6 kez, Kudret Ünal ile 4 kez, Süleyman Tiftik ile 5 kez, Talip Büyük ile 1 kez telefon irtibatının bulunduğu, şüpheli Adil Öksüz'ün FETÖ/PDY terör örgütü tepe yöneticilerinden Ahmet Kirmiç ile 1 kez, Ali Çelik ile 2 kez, Barbaros Kocakurt ile 1 kez, Bekir Baz ile 1 kez, Cemal Türk ile 496 kez, Hamidullah Bayram Öztürk ile 3 kez, Hidayet Karaca ile 21 kez, Mustafa Özcan ile 2 kez, Selman Kuzu ile 21 kez telefon irtibatının bulunduğu, Adil Öksüz'ün FETÖ/PDY örgüt mensuplarınca örgüt iletişim amacıyla kullanılan ByLock yazılımını kullandığı, ayrıca şüphelinin eşi Aynur Öksüz, şüphelinin kardeşi Mehmet Öksüz ve şüphelinin kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın da ByLock kullandıkları anlaşılmıştır."

AKAR: 'HEPSİ ROBOT GİBİYDİ'
İddianamede Hulusi Akar'ın, derdest edildikten sonra darbecilerle yaşadığı tartışmalar da yine Akar'ın ifadesine dayanarak aktarılmış. Bu bölümün en çarpıcı cümleleri ise 308. sayfada. Akar, ifadesinde şöyle diyor:
"Kendinizi ne zannediyorsunuz, siz kimsiniz, topladığınızı söylediğiniz ikinci başkan, kuvvet komutanları nerede, bakanlar nerede, elinizde kim varsa getirin, sizin başınız kıçınız kim' diye bağırdım. Bunun üzerine Hakan Evrim 'Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz' gibi bir şey söyledi. 'Ben kimse ile görüşmem' diyerek tersledim. Ardından Akın Öztürk dışındakiler odayı terk ettiler. Üs komutanının odasına takriben 00:00'a doğru girdiğimizi düşünüyorum. Akın Öztürk paşaya da aynı şeyleri söylüyordum. Bana kendisini dinlemedikleri gibi şeyler söylüyordu. Abdullah astsubay bir müddet daha oturduğum odada durdu. Hatırladığım kadarıyla orada üs komutanının emir astsubayı olduğunu değerlendirdiğim bir şahıs vardı. Tutulduğum yerde belli bir süre daha geçmişti ki, TV kapandı. O arada hiç olmazsa askeri hattan eşime haber vermek için telefon bağlamalarını istedim. Telefonla görüşüp eşime askeri hattan Akıncı Üssü'nde olduğumu ve kendilerine iyi bakmalarını söyledim. Olayların sonunda anladım ki, eşim bu bilgiyi ilgililerle paylaşmış.
TV, 2-3 saat sonra açıldığında ekranda TBMM'nin, Emniyet binalarının bombalandığı yazıyordu, zaten sürekli uçak sesleri devam ediyordu. Sinirlendim, bağırıp çağırmaya başladım. Bunun üzerine geldiklerinde ölümü göze aldıklarını söylediler. Hepsi robot gibiydi âdeta."

'DARBE FETÖ İŞİ'
İddianamede darbenin bir FETÖ işi olduğu kanıtlarıyla uzun uzun anlatılıyor. Bu konudaki en net ifadeler 281. sayfada:
"Darbeye teşebbüs eylemini yönetip organize eden sivil yönetici şüphelilerden Adil Öksüz'ün, Kemal Batmaz'ın, Hakan Çiçek'in, Nurettin Oruç'un ve Harun Biniş'in FETÖ/PDY üyesi olması, gizli tanıklar Şapka ve Kuzgun'un beyanları, Adil Öksüz'ün detayları darbeye hazırlık faaliyetleri kısmında anlatılan toplantıları, toplantı sırasında örgüt lideri Fetullah Gülen ile yaptığı telefon konuşmaları, darbe faaliyetinden hemen önce şüpheli Kemal Batmaz ile ABD ülkesine gitmesi ve darbe planını Gülen'e onaylatması, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın beyanları, itirafçı olan şüphelilerin samimi anlatımları, darbeyi yönetip organize eden üst rütbeli asker yönetici şüphelilerin FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatları dikkate alındığında; 15/07/2016 tarihinde darbeye teşebbüs eylemini FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği anlaşılmıştır."

FETÖCÜLER: 'DARBE BAŞARISIZ OLURSA…'
İddianamede ayrıca soruşturmanın gizli tanıkları olan Şapka ve Kuzgun kod isimli kişilerin ifadeleri doğrultusunda 6, 7, 8 ve 9 Temmuz 2016'da Ankara Konutkent'teki villada darbenin son hazırlıklarının yapıldığı belirtiliyor.
Bu toplantıya katılan bazı subaylar ise şunlar: Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Koramiral Ömer Faruk Harmancık, Kurmay Yarbay Turgay Sökmen, Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Yarbay Mustafa Barış Avıalan ve Kurmay Albay Murat Koçyiğit. İddianameye göre o toplantıda ilginç bir şey oluyor. Bazı darbeci subaylar darbe girişiminin başarı ile sonuçlanamayacağı görüşünü ortaya attığında Adil Öksüz, "Bu tür olumsuz düşüncelerle şeytanı içimize karıştırmayalım. Allah'ın yardımı ile bu iş olumlu sonuçlanacaktır" diyor.
Allah'ın yardımı ile millet, devlet içindeki hain örgütün iç işgal harekâtını durdurdu. Bundan sonraki en önemli iş, Akıncılar İddianamesi gibi suç ve delile odaklanan güçlü iddianamelerle FETÖ ile 'hukuki savaş' sürecini nihayete erdirmek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA