Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

CIA-FETÖ ilişkisinin kodları

Tarih: 18 Nisan 2007. Mekân: New York John F. Kennedy Havalimanı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) belki de en önemli imamı olan Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil FBI tarafından gözaltına alındı. Özdil'in yanında bir başka FETÖ imamı daha vardı: Murat Karabulut. Kod adı Sinan olan Karabulut, 'MİT'ten sorumlu imam' idi.
Bu gözaltı işlemleri, FETÖ-CIA ilişkisinde dönüm noktası mahiyetinde. İstihbarat birimlerince hazırlanan bir rapora göre o gözaltı işlemi sırasında Özdil ve Karabulut detaylı şekilde sorgulandı. FBI, Özdil'in bilgisayarından çıkan tüm gizli belgelere el koydu. Bu belgelerde Ergenekon operasyonlarında gözaltına alınacakların da listesinin yer aldığını daha önce bu köşede yazmıştık.
Özdil ve Karabulut o gün FBI tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldılar. Bunun üzerinden iki ay geçmeden Ergenekon operasyonu başladı.
Özdil ve Karabulut 2007-2014 arasında Türkiye karşıtı espiyonaj faaliyetlerini FETÖ'nün devlet içindeki kadrolarına talimat vererek yürüttü. Ve 17-25 Aralık sürecinden sonra 2014'ün ilk aylarında yurtdışına firar ettiler. O günden beri de kaçaklar.
Özdil'in bir ABD Büyükelçiliği görevlisi ile irtibatı FETÖ-ABD ilişkisinin somut kanıtlarından. Özdil, Osman Varol adına kayıtlı 0532 ... .. 53 numaralı telefonla ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde çalışan David Johnson'la görüşüyordu.
CIA-FETÖ bağlantısının bir diğer kanıtı FETÖ'cü bir polis müdürünün, Ufuk Gürsoy Yavuz'un 2008'de ABD Büyükelçiliği'nde Ergenekon brifingi vermiş olması. Yani alenen casusluk yapmış olması. Yavuz'un kırmızı listedeki bir ByLock kullanıcısı olduğunu da yeri gelmişken belirtelim.
CIA-FETÖ ve 15 Temmuz ilişkisini gösteren bir diğer kanıt ise Adil Öksüz'ün darbeden altı gün sonra -Türk polisi tarafından aranırken- ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından aranmış olması. 21 Temmuz 2016 günü saat 10.22'de...

İRTİBAT GÖREVLİSİ ABD'NİN MUTEMETİ
Gelelim CIA-FETÖ ilişkisinin kodlarını sorgulamamıza yol açan son olaya. ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinin ortaya çıkmasına sebep olan Metin Topuz, 4 Ekim'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuklandı.
Topuz, ABD'nin önemli bir istihbarat teşkilatı olan DEA'de, yani Uyuşturucu Mücadele Teşkilatı'nda uzun süre çalışmış bir isim. Metin Topuz, ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda 1982 yılında işçi statüsünde çalışmaya başladı. 1994'ten 2002'ye kadar DEA'in irtibat görevlisi olarak görev yaptı.
ABD'nin bu kadar güvenilir bir haber elemanını CIA-FETÖ ilişkisi için kullanmaması düşünülemez. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göre Metin Topuz, 17-25 Aralık dosyalarını hazırlayan eski polis müdürleri ile ABD savcısı arasındaki irtibatı sağlıyordu.
Topuz'un ByLock kullanan polislerle yakın irtibatı var. Savcılığın ulaştığı bulgulara göre Topuz'un iltisaklı olduğu FETÖ'cüler arasında şu isimler yer alıyor: Yakup Saygılı, Mahir Çakallı, Nazmi Ardıç ve Mehmet Akif Üner. Topuz'un firari savcı Zekeriya Öz ile de irtibatı vardı. Topuz, ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin tutuklu sanıklarından Albay Gürcan Sercan ve Yarbay Oktay Akkaya ile de bağlantılı.
CIA ile Türkiye'yi içeriden yıkmayı amaçlayan FETÖ arasındaki ilişki sır değildi. İlişkinin sır olan kısımları, yani somut bulguları; Türkiye ile ABD arasındaki istihbari rekabet arttıkça daha da fazla ortaya saçılacak gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA