Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Kocanın da devletin de hayırlısı!

- Her gece karısını döven adamdan hayır gelir mi? Gelmez. Peki vatandaşına kul muamelesi çeken, vatandaşına eziyet eden devletten hayır gelir mi? Bence yine gelmez.
- Karısını çocuklarını döven kocanın yer aldığı aile kutsal mıdır? Değildir. Peki vatandaşına işkence eden devlet kutsal mıdır? Bence değildir.
- Baba karısının ve çocuklarının üstünde baskı ve tahakküm kurarsa; onları göz açtırdığında ya zurnacıya ya da davulcuya kaçacak cahiller olarak görürse, o aile fertleri birey olabilir mi? Yani kimlik kazanabilir mi? Hayır. Peki vatandaşını serbest bıraktığında ya komüniste, ya şeriatçıya ya da modern züppeye kaçacağını düşünen devlet anlayışında toplum gelişebilir mi? Bence yine hayır.
- Baba ailenin önemli ferdi midir, yoksa ailenin üstünde bir varlık mıdır? Sadece ailenin önemli bir ferdidir. Peki devlet toplumun üstünde bir 'varlık' mıdır? Bence değildir.
- Zulüm ve baskı uygulayan bir erkek için, "Olsun, yine de evin bir erkeği var. Allah başımızdan eksik etmesin," denebilir mi? Diyenler var mı? Var. Peki doğru mudur? Bence değildir. Hayata dair umudu tükettiği için, çaresizliğe öfkelenmeyip çaresizliği kutsadığı için değildir. Yani "Ne olursa olsun ailenin bekası," diyenlerle, "Ne olursa olsun devletin bekası," diyenlerin bir farkı yoktur.
- Peki "Karımı sevdiğim için öldürdüm," diyen koca ile "Devlet düşmanı oldukları için öldürdüm, hapse attım," diyen devlet arasında fark var mıdır? Bence yine yoktur. .
- Peki devlet, Nâzım Hikmet'in dediği gibi 'çek defterleri, kasalarsa'; kamu ihaleleri, çatışma, kan, baskı, yoksulluk, komplolar ve çeteleşmeyse, "Yeter ki bir devletimiz olsun," diye sonuna kadar savunulabilir mi? Bence hayır. En hafifinden daha iyi bir toplum, daha demokratik ve insanca bir hayat umudunu körelttiği için. Bunları niye mi yazdım? "Kötü aile reisi gibi olsa da; Allah, devleti başımızdan eksik etmesin," diyenler için. Allah ne verecekse hayırlısını versin! Kocanın da, babanın da, devletin de demek için. Ayrıca bu yazdıklarımın, Engels'in Ailenin, Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni kitabıyla bir alakası yoktur!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA