Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

GS'li, FB'li ve BJK'li kadınlar arasındaki 5 fark

Kadınlar da erkekler gibi futbol tutkunu, hatta statları doldurur olunca ortaya saçı, makyajı, kıyafetiyle 'kadın seyirci profili' çıktı. Galatasaraylı kadınlar stil sahibi, Fenerbahçeliler solaryumlu, Beşiktaşlılar delikanlı havada ve sadeler

Futbol erkeklerin vücutlarının bir uzvu gibidir. Vücudu kuşatan, bizatihi vücut olan örnekleri de mevcuttur! Kadınlar içinse yakın zamana kadar "22 adamın peşinden koştuğu bir meşin yuvarlaktı." Bunun nedeni, söylendiği gibi toplum içinde 11 kadının asla aynı kıyafeti giyemeyecek olması mı? Bilmiyorum. Ama devran değişti. Gel zaman, git zaman. Deve tellal, pire berber oldu, kadınlar futbolun beşiğini tıngır mıngır sallamaya başladı. Evrim tarihinin 'homo sapiens'ten sonraki en önemli aşaması ile karşı karşıyayız! Hatta duyum o ki, evrim bilimciler; primatologlar, embriyologlar, genetikçiler bu değişimin insanlık üzerindeki sonuçlarını araştırıyorlarmış.! Ve rivayet o ki, kimi primatologlar evrim tarihinin 'Australopithecine', (ilk insanlar), 'Homo habilis' (erken insanlar) ve 'Homo sapiens' (günümüz insanı) şeklindeki sıralamasını değiştirmeye hazırlanıyor. 'Futboldan anlayan erkekler dönemi' 'homo habilis', yani 'erken insanlar' dönemi; 'futboldan anlayan kadınlar dönemi' ise 'homo sapiens', yani 'modern insanlar dönemi' kabul edilecekmiş.

FUTBOLDAN ANLAYAN KADIN ARANIYOR
İnsanlığın yönüne değiştirecek bu değişiminin müsebbibi ise yine erkekler. Kadınları "Futboldan ne anlarsınız?" diye aşağıladılar, "Maça gidiyoruz," diye 'deplasmana' kaçtılar. "Futboldan anlayan kadın bulsam hemen evlenirim," gibi şayialar yaydılar ve kadınların aklını çeldiler. Bunlar yetmezmiş gibi sahaları gladyatör arenasına çevirip 'seyircisiz maç cezası' aldılar. Erkek egemen toplumumuzun, 'erkekçe bir güzellik yaparak', 'seyirciden' ve 'adamdan' saymadığı kadınları statlara alması da, bu evrimsel dönüşümün tuzu biberi oldu. Ve ortaya bir kadın seyirci profili çıktı. Hatta Aktüel dergisinden Neslihan Perker'e göre bu kadınlar, takımlarına göre de farklılıklar gösterir hale gelmiş.

GALATASARAYLI KADINLAR
1
Stil ve tarz sahibiler. Cool halleri var. Yüzlerinde gülümseme, tane tane, sakin ve uzun cümleler kuruyorlar.

2 Güzel makyaj yapıp, yüzlerini badana yapılan duvar şeklinde boyamıyorlar.

3 Yürüyüşleri ve vücut dilleri kadınsı. Sert kabuklarını gösterirken bile havalı görünümlerinden ödün vermiyorlar.

4 Salaş mekanlara ve erkeklerin gittikleri her yere gitmiyorlar. Elde içkiyle yol boyunca yürüyelim atraksiyonları yok.

5 Galatasaray kadınlarında 'cemiyet kültürü' ön planda.

FENERBAHÇELİ KADINLAR
1 Kadıköy çevresi 'cumhuriyet'leri.' Oradaki her mekana, sokağa, caddeye tapulu malları gibi davranıyorlar.

2 Altta kot, üstte forma, topuklu ayakkabı, kulaklarda Swarovski taşlı büyük küpeler olur. Yani kıyafetleri 'cafcaflı'dır. Baktığınızda "Bu Fenerlidir hocam," diyebilirsiniz.

3 Saçlar röfleli, yüzleri bronzdur. Solaryumda rengi kiremite döneni de olabilir.

4 Tam olarak feminen veya erkeksi demek zordur. Feminen görünürken umulmayacak bir 'cevvallikle' takımlarını savunmaya başlarlar. Dolayısıyla cool mu, sakin mi, agresif mi, kavgacı mı, yaman bir çelişkiye düşersiniz.

5 Aksesuara bayılırlar. Cep telefonu, araba anahtarlığı, ev ve diğer ihtiyaç malzemelerinin olduğu koca anahtarlığı aynı anda taşırlar.

BEŞİKTAŞLI KADINLAR
1
'Delikanlı' havaları vardır. Maç günlerinde erkeklerle aynı yerlerde bulunmaktan keyif alırlar, 'çarşı'da zaman geçirirler.

2 Sade stilleri vardır, özellikle maça geliyorlarsa en şık olanları bile belli bir 'mütevazılık' içindedir. Genellikle de spor görünmeyi tercih ederler.

3 Fazla makyaj yapmazlar, hatta çoğunu makyajsız görebilirsiniz. Beşiktaş onlar için 'halkı temsil etmektedir' ve bu tarzlarına yansır.

4 Erkek taraftarlarda var olan tribün kültürüne sahiptirler ve erkekler kadar yaratıcıdırlar. Tribünlerde en güçlü görünen kadın taraftar grubudur.

5 Vücut dilleri dengelidir. Ne çok feminen ne de erkeksidirler, 'unisex' oldukları söylenebilir.

BİLMENİZDE FAYDA VAR
TCK'nın 'Şerefe Karşı Suçlar' başlıklı bölümünün 125. maddesine göre vatandaşa hakaret ettiyseniz, hakkınızda istenecek alt ceza sınırı üç ay. Bir devlet memuruna hakaretin alt ceza sınırı ise 12 ay. Yani bu ülkede devletin şerefi, vatandaşın şerefinden dört kat daha önemli. Yani vatadaşın şerefi bir eski Anadol otomobilse, devletin şerefi 4x4 cip. Yalnız söyleyeyim kötünün de kötüsü de var. O da, devlet görevlisinin vatandaşa hakaret ettiği, dayak attığı, yani Anadol otomobili kıtır kıtır kesip kamyonet yaptığı haldir. Bu durumun ise genellikle hiçbir cezai müeyyidesi yoktur.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA