Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yaz yorgunu telefonlarınız için harekete geçin

Yaz biterken akıllı telefonlarınızda yer kalmadığı için yeni fotoğraf ve video kaydı yapamaz hale geldiyseniz, kendinize acil olarak bulut hizmeti, sabit disk ya da flash fiziksel depolama cihazı edinmelisiniz

Yazın çektiğiniz fotoğraf ve videolardan dolayı telefonunuz depolama konusunda uyarılar verebilir. Bir kazaya uğramadan hafızayı boşaltmak için değerli anları silmeye başladıysanız veya fotoğraf ya da video çekemez hale geldiyseniz hemen çözüm bulmalısınız. Müzik ve filmlere online servislerden ulaşabilirsiniz ama kişisel video ve fotoğraf arşivinize bir daha ulaşamamak sizi ve sevdiklerinizi üzebilir.
Üstelik telefonunuz, Apple iPhone'daki gibi hafıza kartı kabul etmiyorsa, bulutta veya fiziksel bir ortama depolamak zorunda kalabilirsiniz. Bunlar yeterli olmuyorsa, eskiye dönerek kağıda baskı da yapabilirsiniz. Ama biz şimdilik çareyi depolamakla çözelim.

HER CİHAZDAN ULAŞIN
Dijital kuşaklar için mahremiyet duygusu farklı. Selfie fotoğrafları ve videoları sosyal ağlarda paylaşmaktan çekinmiyorlar. Aslında özel depolama isteği mahremiyet duygusunun bir sonucu. Eğer mahremiyet duygusu ve özel anları kaybetmeden saklama tutkunuz varsa işi sadece sosyal ağ bulutlarına bırakamazsınız.



Bulutta depolama her geçen gün daha iyi bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Artan internet hızları ile istediğiniz cihazdan ulaşılması da cazip gelebilir. Üstelik bulut hizmeti çalınma ve kaybolmaya karşı da iyi bir alternatif. Dijital kuşaklar bu seçeneğe her zaman daha sıcak bakıyor. Hatta doğrudan sunulan seçenekler üzerinden fotoğraf ve videolarını kaydetme yoluna gidiyor. Ancak kendinizi "fiziksel olarak depolamayla güvende hissetmiyorum" diyen eski kuşağa ait hissediyorsanız sabit disk ve flaş depolama ürünleri de hizmetinizde.
Fotoğraf ve video arşivim benim için önemli diyorsanız, her iki tarafa da kopyalayabilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken güvenilir bir cihaz ve bulut depolama servisi aldığınızdan emin olmalısınız.

YÜZ TANIYAN FOTOĞRAF BULUTU
Buluta depolama yapanlara akıllı telefon platformları depolama seçeneği sunuyor. 5 GB ile 15 GB arasında ücretsiz depolama hakkı sunan bulut hizmetlerinin de aylık veya yıllık depolama seçenekleri var. Türkçe hizmet veren bulut depolama hizmeti, aldığınız hizmetle ilgili sorun çıktığında çözümü kolaylaştırırken TL olarak ödeme olanağı sunan servisleri kullanmaya gayret edin.
Sadece fotoğraf için depolama hizmeti alacaksanız, arşivleme kolaylığından faydalanabilirsiniz. Yani fotoğrafları yüzlere göre fotoğraftaki kişiler, çekildiği konum, tarih gibi detaylarla arama yapmanız mümkün. Google, fotoğraf uygulamasıyla sınırsız bir alan verirken kişisel verilerinizi, veri karşılığı kullanmanıza izin veriyor.
Fotoğraf ve video arşivlerinden yüz ve ses tanıma, konum ve tarih bilgileri gibi önemli bir veri havuzu oluşuyor. Bu konuda her seçeneğe evet demeden kullanıcı sözleşmesine bakmanızda fayda var.

KÜÇÜK, HAFİF AMA DEV DEPOLAMA
Harici depolama cihazlarında akla sabit diskler gelirdi. Hâlâ da sabit diskler en yoğun kullanılan depolama aracı. Özellikle 2 TB üstü depolamada sabit diskler hâlâ rakipsiz. Eğer ihtiyacınız USB bellekten fazla, sabit diskten azsa farklı seçenekler öne çıkıyor.
Hızı, dayanıklılığı ve uygun maliyetiyle SSD bellekler de öne çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda kullanmaya başladığım Samsung T5, SSD (Solid State Drive-Katıl Hal Sürücüsü) belleğin yeteneklerini keşfetmeye çalıştım. Eğer fotoğraf ve video işi yapıyorsanız, T5'in küçüklüğü ve kolay taşınmasının yanında hızı çok etkileyici. Maksimum 540 MB/sn'lik bir hız sunan yeni T5, fotoğraf video içerik üreticilerin en çok ihtiyacı olan şeyi sunuyor. Yani birkaç saniyede yüksek çözünürlüklü yüzlerce fotoğrafı ve 30 dakikalık fotoğrafı aktarabilirsiniz.
Kredi kartından küçük ve 51 gramlık ağırlığa sahip olduğundan kolayca avuca sığıyor. USB-C girişi artık yeni nesil bilgisayar ve telefonlarda sıkça kullanılıyor. PC ve Mac'lerde kullanılabilen Samsung Taşınabilir SSD Yazılımı, AES 256-bit'lik donanımsal veri şifreleme ve kolayca güvenlik yapılandırması imkânı sunuyor. Yazılım, en yeni sürümün ve son güncellemelerin alınmasını da sağlıyor. Ayrıca, daha fazla uyumluluk için, Android işletim sistemli akıllı telefonlar ve tabletler için de bir mobil uygulama bulunuyor. 1 TB ve 2 TB depolama modellerinin fiyatı makul. Eğer 512 MB ve 256 MB depolama sizin işinizi görüyorsa telefonlar için yeterli olabilir.

TELEFONLAR BULUTU SEVER
Google Android telefonlar için bulut hizmeti olarak Google Drive kullanabilirsiniz. 15 GB ücretsiz depolamanın sunulduğu Google Drive hizmetinin aylık ve yıllık depolaması var. Bulut hizmeti yerine eğer telefon destekliyorsa 256 GB'a kadar dışarıdan hafıza kartı ekleyebiliyorsunuz. Eğer, Apple iPhone kullanıyorsanız, iCloud bulut hizmeti karşımıza çıkıyor. 5 GB ücretsiz depolama hizmeti anında bitebiliyor. Bu hizmet zaten daha çok telefondaki kişi bilgileri ve notları depolamak için kullanılıyor. 5 GB depolama miktarı kabaca yüksek çözünürlüklü 1000 fotoğraf veya 4 saatlik video kaydını saklamaya yetiyor.

KOLAY İZLEMEK İÇİN
Akıllı telefon, fotoğraf makinesi, video kamera kayıtlarınızı televizyondan izlemek artık çok kolay. Canon yeni cihazı Canon Connect Station CS100'le fotoğraf ve filmlerinizi paylaşma, bastırma ve yedeklemeyi oldukça kolaylaştırıyor. NFC özellikli fotoğraf makinenize, telefonlarınızdaki görüntüleri bir dokunuşla aktarın veya Connect Station uygulaması aracılığıyla görüntüleri akıllı cihazınızdan kolay bir şekilde yükleyin veya indirin. iOS ve Android cihazlar için ücretsiz uygulama mağazasından Connect Station yazılımını indirin ve akıllı cihazınıza otomatik olarak bağlanarak görüntülerinizi paylaşın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA