Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Aklımızın yarısı telefonda kaldı

İş yoğunluğunda bazen önemli günleri, almanız gereken bir ilacı ya da yapacağınız bir egzersizi unutuyorsanız, telefonunuzun basit takvim ve ücretsiz bazı uygulamalarını indirmek sizi rahatlatabilir

İş hayatının ve metropol yaşamın getirdiği aşırı yük, hayatımızdaki özel insanlara özel jestler yapmamızı veya hayati önem taşıyan düzenli işleri hatırlamamızı engelleyebiliyor. Sevdiklerinizin doğum günü gibi özel günlerini unutuyorsanız, hatta sizin için hayati önem taşıyan düzenli ilaç alımlarını hatırlamakta zorlanıyorsanız, bazı uygulamaları telefonunuza indirmekte fayda var. Zaman zaman cüzdanımızı bile unuturuz ama akıllı telefonumuzu unutmuyor, yanımızdan ayırmıyoruz. Bu yüzden akıllı telefonu hatırlatmalar için kullanmak doğru bir çözüm. Yine telefona bağlı akıllı bir saat hatırlatmaları pratik bir çözüm olabilir. Alacağınız küçük notlar da kişi veya ilacın detayları hakkında bilgilenmenizi sağlıyor.
Kullandığınız telefonla birlikte gelen uygulamalar ve market üzerinden yüklenen uygulamalarla bellek zenginleşiyor. Ancak kutlama mesajlarını otomatik hale getirmemekte fayda var. Kişiye özel olmayan mesajlara ben asla yanıt vermiyorum. Pek çok kişinin de bu mesajlardan hoşlandığını sanmıyorum. Yapay zeka uygulamalarının bile daha düşünceli davrandığı dönemde zaman ayırdığını hissettirmek daha önemli. Oysa pek çok bayram ve kutlama mesajını sıradan kalıplarla göndermek hatırlamış olmak anlamına gelmiyor.



TAKVİM SİZE HATIRLATSIN
Doğum günü veya özel anları siz unutsanız bile, Takvim, Facebook ve benzeri uygulamalar asla unutmuyor. Hatta kişileri kaydederken doğum günü kayıtlı değilse bile, farklı uygulamalardan bilgileri çekerek doğum günlerini işliyor. Ayrıca kişi bilgilerini tuttuğunuz platformun takvim uygulamasında doğum günü hatırlatmaları da oluyor. Örneğin kişileri Google uygulamasında tutuyorsanız, Google Takvim uygulaması arkadaşlarınızın doğum günü bilgilerini size hatırlatacaktır. Ancak bazen bu hatırlatmalar bile yeterli olmayabiliyor. Benzer şekilde iTunes ve Android market üzerinden indirilen uygulamalar da kritik hatırlatmalara imza atıyor.

KOLUMUZDAKİ AKILLI SAAT BİLGİ DEPOSU
Spor yapanlar için akıllı saat uygulamaları büyük önem taşıyor. Adım sayısıyla başlayan uygulamalar şimdi kalp ritmi, tansiyon, yukarı atılan adım sayısı, yüzme, bisiklet gibi detaylara da ulaşmaya başladı. Böyle olunca akıllı saatler kullanıcıyla ilgili en kişisel verilere ulaşmayı mümkün kılıyor. Kalp ritminin detaylı günlük analizine ulaşmak artık çok kolay. Ancak hiçbir sağlık verisi için akıllı saat uygulamaları garanti vermiyor. Yani ölçtüğünüz verileri doktorunuza danışmadan gerçek veri kabul etmek sakıncalı olabilir.



MYTHERAPY; İLACINIZI VE ÖLÇÜMLERİNİZİ UNUTMAYIN
Tansiyon hastaları ve düzenli ilaç kullananlar için akıllı telefonlar hayati öneme sahip. MyTherapy uygulaması, güçlü bir ilaç hatırlatıcı ve sağlık takipçisi. İlk defa, tek bir uygulamada ilaçlarınızı ve ölçümlerinizi kontrol edebiliyor, semptomlarınızı kaydedebiliyorsunuz. Tansiyon, kilo ve kan şekeri gibi çok sayıda ölçümünüzü kaydedebilirsiniz. Daha sonra ölçümlerinizi Pdf haline getirilmiş raporunuzu doktorunuza gösterip daha iyi bir değerlendirme alabilirsiniz. Üstelik ailenizi ve arkadaşlarınızı sizi motive etmeleri için, tedavi takibinize dahil edebiliyorsunuz. Aynı zamanda uygulamanın içindeki sağlık günlüğü özelliği sizin için ilaç kullanımınızı ve diğer sağlık temelli bilgilerinizi özetliyor. Artık tedavi süreciniz için daha az endişeleneceksiniz ve tedaviniz kontrol altında olduğu için kendinizi güvende hissedeceksiniz. Bilgilerinizin gizliliğinin ve korunmasında en güncel veri şifreleme standardına ve kullanım koşullarına uyulduğu için kişisel bilgiler asla paylaşılmıyor.



MEDİSAFE; İLAÇLARINIZI RESİMLERLE HATIRLAYIN
Yaş ilerledikçe alınan ilaçların sayısı artar. Üstelik hangisini ne zaman alacağınızı hatırlamak mümkün olmayabilir. İşte MediSafe, harika görsel ve kolay kullanımı olan bir ilaç hatırlatma ve ilaç alma yönetimi uygulaması. İlacınızı zamanında ve güvenli bir şekilde almanıza yardımcı oluyor. Aile fertlerinizin ilaçları konusunda da onlara yardımcı olmanızı sağlıyor. İster bir ister daha fazla ilaç kullanın, her birini doğru zamanda almayı hatırlamanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Ebeveyn, çocuk veya hasta bakıyorsanız sevdiklerinizin ilaçlarını zamanında aldığından emin olamamanın ne kadar stresli olduğunu bilirsiniz. İşte bu uygulama ailenin gözünün arkada kalmasını engelliyor. İlerleme raporunu Excel dosyası olarak doktora da gönderebiliyor. Yine uyumlu Apple Watch akıllı saat uygulaması işinizi daha da kolaylaştırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA