Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Kramponlu patronlar

Sadece yeşil sahalarda değil şık restoranlarda da isimlerinden söz ettiren ünlü futbolcuların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Kiminin balıkçısı, kiminin et lokantası var... İşte kısa zamanda ünlü zincirlere rakip olan futbolcu restoranları

ARDA TURAN VE ARŞİV
Madrid yıllarında ve şimdi Barselona'da buzdolabı her zaman annesinin özenle seçip yolladığı erzakla dolu olsa da, yardımcısı Türk yemekleri pişirse de Arda Turan ağzının tadını bilen ve yaşadığı şehirdeki restoranları popüler yapan bir isim. Madrid yıllarında müdavimi olduğu Ten Con Ten'in de dahil olduğu dört restoranın yüzde 40'ı için Doğuş Grubu 10 gün önce 60 milyon Euro ödedi. Arda Turan'ı yaşadığı Barselona'dan uzaklarda restoran işine inandıran ve bunu başarıyla yıllardır uygulamış isim ise yakın arkadaşı Cemal Sarıhan. 11 ay önce Şişli'de açılan ve esnaf lokantalarındaki lezzetin modern bir iç mimariyle sunulduğu Arşiv'in ikinci şubesi de Ümraniye'de açıldı.

GENNARO GATTUSO VE GALLARATE
Bir zamanlar Milan orta sahasının sert ağabeyi olan Gattuso, balık restoranı ile başladığı sektöre üç restoranla devam ediyor. Milano'da Gattuso ile birlikte bu işe inanan Inter'in eski kaptanı Zanetti'nin Arjantin mutfağından örnekler sunan Gaucha adlı bir restoranı var. Zanetti, yakın arkadaşı Cambiasso ile Il Botinero'ya da ortak.

LUCIANO SPALLETTI VE FASHION FOODBALLER
Roma teknik direktörü Spalletti'nin restoran işindeki iki ortağı da futbol dünyasından. Alberto Gilardino ve Dario Dainelli. Floransa'da açılan futbol temalı restoran aynı zamanda futbol ürünlerinin satıldığı ufak bir butiğe sahip ve turistler kadar Floransa'ya yolu düşen İtalyanların da uğrak yeri.

DANI ALVES VE BOTECO FOGO
Brezilyalı yıldız Sevilla'dan geldiği Barcelona'da dünyanın en iyi sağ beklerinden biri olarak yıllarca anıldı ve takımdan ayrılmadan iki ay önce ülkesinin mutfağını Barselona'ya taşıdı. Boteco Fogo, Brezilya usülü bir et lokantası ve Messi'nin restoranına sadece beş dakika uzaklıkta. Torino'da yaşayan ve Juventus forması giyen Dani Alves'in Barselona seyahatleri için artık birden fazla sebebi var.

MESSI VE EL BELLAVISTA DEL JARDIN DEL NORTE
Arjantinli yıldız kariyeri boyunca bir menajerle çalışmadı. Zaman zaman başı vergi cezalarıyla derde girse de parasının kontrolünü babasına bırakmayı sürdürdü. Barselona'da bulunan El Bellavita del Jardin del Norte, Messi ve takım arkadaşları yüzünden başta Japonya'dan olmak üzere yüzbinlerce turistin uğrak noktası ve kabul edelim akıllı bir yatırım. Kardeşleri Rodrigo ve Marisol'un kontrolündeki restoran, doğdukları Rosario'dan izler taşıyor ve fiyatları ortalama düzeyde.

PIETRO PAOLO VIRDIS VE IL GUSTO DI VIRDIS
Restoran işine erken girenlerden biri de Milan ve Juventus'un eski forveti Virdis. Milano'da 14 yıl önce açtığı Il Gusto di Virdis, şehrin futbol ikonlarının favori mekanlarından.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA