Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Tabipler Birliği uyuma

MERAK ediyorum Türk Tabipler Birliği hükümete muhalefetten başka ne iş yapar acaba?
Belki yüz kez yazdım.
Önemli bir soruna parmak bastım.
Nedense TTB'den bir ses çıkmadı.

***
Tıp doktoru olduklarını söyleyen Dr. Ömer Çoşkun ile Dr. Mustafa Eraslan'ın Tarım Bakanlığı'ndan 'gıda takviyesi' ruhsatı aldıkları ürünleri ilaç gibi pazarlamalarına bunca zamandır niye seyirci kaldılar acaba?
***
Bir pratisyen hekim olan Dr. Mustafa Eraslan'ın, kanser ve kalp dahil 15 hastalığı iyi ettiğini öne sürerek büyük paralara sattığı 'Clavis' isimli ilaçla ilgili makalem nedeniyle geçen gün savcıya ifade verdim… Yüksünmedim zira görevimi yaptım. Tabipler Birliği de görevini yapsın.
Adam şikayet dilekçesinde bile garibanlara pazarladığı şeyin reklamını yapmıştı.
***
İnsanların umutlarıyla oynayan bu adam televizyonlarda, dinimizi de kullanarak kanseri, kalp-damar, şeker ve cinsel bozuklukları iyileştirdiğini iddia ediyor.
Sattığı şey ucuz da değil. Çaresizlere umut satarak köşe oldu adamlar. Uyuma Tabipler Birliği.
***
İyi ki o yazıyı yazmışım.
Çünkü hemen Sağlık Bakanlığı harekete geçti.
***
Bakanlık 13.12.2011 tarihinde yaptığı açıklamada Clavis ve Clavis Panax ile Klavis Panax isimli sözde ilaçları toplattığını açıkladı…
Dedi ki: "Dr. Mustafa Eraslan ve Dr. Ömer Coşkun'un yukarıda adı geçen ürünleri muhtelif televizyon, radyo ve internet sitelerinde gerçeğe aykırı beyanlarla halkı istismar etmekte, kandırmakta, herhangi bir tedavi etkisi olmayan ürünleri para karşılığı satarak menfaat temin etmektedir. Adı geçen ürünlerle ilgili her türlü reklamın durdurulmasını için RTÜK'e konunun hassasiyeti iletilmiştir."
Onlar üzerine düşeni yaptı.
Ya Türk Tabipler Birliği?
Neden sustunuz beyler?
Yoksa bilmediğimiz bir şey mi var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA