Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Sağduyulu Kürtler

Değerli meslektaşımız Fikret Bila, "Milliyet"teki köşesinde Öcalan'ın "Şartları"nın bazı çevrelerde düş kırıklığı yarattığını yazdı.
Malum; İmralı sakini Ankara'ya pamuk ipliğiyle bağlı bir Kürt yönetimi, hatta devleti istedi. Bila yazısında Öcalan'ın bu çıkışının "Kürt açılımını destekleyen ama kulakları İmralı'da olan" kesimlerin sesini soluğunu kestiğini, ayrıca çözümü zora soktuğunu belirtiyor.
Aslında birçok Kürt aydını, özellikle PKK'lıları ifrit eden "Nasname" sitesinde toplanmış olan sağduyulu yazar-çizerler haftalardır kamuoyunu Öcalan'dan gelecek tehlikeye karşı uyarmaya çalışıyor.
Ama ne yazık ki, açılımı neredeyse "Türk Devleti'ne karşı zafer" olarak gören, "Küpüne zarar verecek kadar sert sirkeler" in çıkardıkları gürültüde seslerini duyuramıyorlar.
Örneğin Celal Aslan son yazısında şöyle diyor:
"Öcalan avukatları aracılığıyla kısmen açıkladığı yol haritasında hükümet tarafından kabul edilmesi adeta imkansız talepler öne sürüyor. Mesela 'Kürt toplumu kendi demokratik işleyişini, öz yönetimini, eğitimini, hatta öz savunmasını yapılandıracak' diyor. Öcalan'ın 'Öz savunma'dan kastettiği, PKK'nın lağvedilmeyip bölgenin askeri gücü olarak görevlendirilmesidir. Yani 'Bölgenin güvenlik işlerini PKK'ya devredin' diyor. Böyle bir talep, çözüm sürecini baltalamak değil de, nedir?
Kandil'deki şebekenin başı Murat Karayılan da 'Devletin önce özür dilemesi gerektiği' şartını dayatıyor.
DTP ise süreci tıkamak ve kapanmaya yüz tutmuş yarayı deşerek tuz biber ekmek için kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getiriyor, 'Muhatabın Öcalan olduğunu' söyleyip duruyor. Bununla da yetinmiyor, 25 yıl önce ilk silahlı saldırının yapıldığı 15 Ağustos'ta Eruh'a koşuyor, kan akıtılan yerde şenlik düzenleyip halay çekiyor. Hükümetin çözüm için samimice adım atmaya hazırlandığı bir dönemde, DTP'nin bunu yapması mantıklı mı?
İmralı, Kandil ve DTP'nin tutumu, hükümetin uzattığı barış ve kardeşlik elinin havada kalacağını gösteriyor. Bana göre bu iş bitmiş, süreç tıkanmıştır artık. PKK'nın bu tarihi fırsatı değerlendirememesinden dolayı, eski hamam eski tas misali, kısır döngü sürecek, Kürt ve Türk kanı akmaya devam edecek. Kürt ve Türk kanıyla beslenen vampirlere ise gün doğmuş olacak."
Başta DTP olmak üzere bazı kesimlerin gözlerini açmalarına yardım için hiç yorumsuz aktardık...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA