Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Sadece bir hatırlatma

Biz sabırlıyız. Hem de çok sabırlıyız.
Ama sabrımızı düşmanlarımızın cesetlerinin geçmesini beklemek için ırmak kıyısında oturarak tüketmeyiz, Çünkü;
1- Hiç düşmanımız yok, daha doğrusu "Düşman" kavramı bize yabancı.
2- İşimizi yaparken önce vicdanımıza başvururuz.
Hatırlayacaksınız; SABAH'ta 21 Temmuz'da "Aydın Doğan'a ağır suçlama" başlığıyla bir haber verdik. Manşetten.
Haberde, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Doğan Grubu'nun "Yüksek fiyatla gazete kâğıdı ithal edip yurtdışındaki şirketlerine haksız kazanç sağladığı" iddiasıyla Aydın Doğan ve 3 kurmayı hakkında dava açılması istemiyle savcılığa başvurduğu belirtiliyordu.
Ertesi gün Doğan Grubu'nun en büyük ve en önemli gazetesinin en tepe yöneticisinin imzasıyla bir yazı yayınlandı. Şöyle başlıyordu:
"Bir insan o manşeti atarken, bir sayfa yöneticisi o sayfayı yaparken, eli hiç mi titremez? Bu insanların gözünde suçsuzluğumuzu ispat etmek için gidip daha kaç mahkemeden beraat kararı, takipsizlik kararı almalıyız. Bu insanların gözünde aklanmak için ille de Mahkeme- i Kübra'ya mı gitmeliyiz? İnsaf yahu!"
Ve paragraflar boyunca, birbirinden ağır sözcüklerle bizi vicdansızlıkla, iftira atmakla suçladıktan sonra şöyle noktalanıyordu:
"İnsaf edin, insaf. Daha hangi mahkemede hakkımızı, paramparça edilen hukukumuzu arayalım ve sizin gözünüzde aklanalım? Emin olun, bir gün bu yaptıklarınızdan utanacaksınız."
Hiç yanıt vermedik. Zira, yukarda dediğimiz gibi, hem vicdanımız rahattı, hem de çok ama çok sabırlıydık.
Aradan aşağı-yukarı 100 gün geçti. Ve işte sonuç: "İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, SPK'nın suç duyurusu üstüne Aydın Doğan ve üç kurmayına ifade vermeleri için tebligat gönderdi. Tebligatın söz konusu 4 kişiye ulaştığı ve savunma için süre istedikleri kaydedildi."
Şimdi soruyoruz: "Bir insan o yazıyı kaleme alırken, bir sayfa yöneticisi o yazıyı yerleştirirken eli hiç mi titremez?"
O yazının sahibi 100 gün önce bizim için sıraladığı sıfatlardan, "İftiracılık" suçlamalarından acaba bugün utanıyor mu? Utanacak mı?
Yanıt vermesi şart değil, vicdanının biraz olsun sızlamasını bile yeterli bulacağız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA