Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Yeni kuşak

SABAH'TAN MEKTUP

Fransızlar'ın referans gazetesi "Le Monde"da dün "Kadın hakları ve İslam" başlıklı bir yazı yayınlandı. Gazetenin dış haberler servisinin ağır toplarından Gilles Paris'nin hazırladığı yazıda Arap kadınlarının hak mücadelesi anlatılıyor ve örnek olarak da radikallerden ölüm tehditleri alan Suudi Arabistanlı şair Hissa Hilal'den söz ediliyordu.
SABAH'ta ise dün Hissa Hilal ile yapılan geniş bir röportaj yayınlandı. Abu Dabi TV'de izlenme rekorları kıran "Milyonların şairi" yarışmasında 4 erkekle birlikte finale kalan Hissa Hilal, aldığı tehditlere omuz silkip geçtiğini anlatıyor, "Ölüm umurumda değil" diyordu. Bu nefis röportajı Bilge Eser gerçekleştirdi.
SABAH'a hafta boyunca Türkiye'de önemli bir topluluk oluşturan Abhaz diyasporasından teşekkür mesajları yağdı. Nedeni: "Abhazya'da Üç Gün" başlıklı dizimiz. Mesajlarda, "Türk medyasında ilk kez Abhazya objektif, gerçekçi olarak yansıtıldı" deniyordu. O dizi de Artanç Savaş'ın imzasını taşıyordu.
SABAH'ta her pazartesi olduğu gibi, "Popüler kültür" köşesinde ilginç bir konu işleniyor: "E-eğitim". Köşenin hazırlayıcısı Şule Güner, "Mikro-nesiller geliyor. Eğitim internet üzerinden gerçekleşecek. İnternet ortamından küresel ortak bir dil ve kültür doğacak. Eğitim yöntemleri değişecek. Sanal sınıflar oluşacak. Çocuklar, video oyunu üzerinden eğitilecek" diye başladığı yazısında, "e-eğitim" alanında dünyanın bir numarası olan New York Eyalet Üniversitesi'nin bu konudaki en kıdemli uzmanları Robery J. Clougherty ve Alan Belasen'i konuşturuyor.
SABAH'ta haberlerini, röportajlarını keyifle okuduğunuz iki cevher var: Gül Kireklo ve Nurdeniz Erken. Yerlerinde duramayan, her sahada top koşturabilen, özel habercilikte hızla yıldızları parlayan gencecik iki çalışma arkadaşım.
Bilge Eser, Artanç Savaş, Şule Güner, Gül Kireklo, Nurdeniz Erken... Onlar yeni kuşak SABAH'çılardan sadece birkaçı. İlerde bayrağı güvenle devredebileceğimiz kadrolar yetiştirdiğimiz için öylesine mutluyum ki...
SABAH'ta bu hafta bir de ayrılık hüznü yaşandı. Yaklaşık bir yıldır Dış Haberler sayfamızda yazılarını ilgiyle okuduğunuz İbrahim Kalın veda etti. Daha doğrusu mola verdi. "Zorunlu olarak". Çünkü Başbakanlık'ta Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü görevini üstlendi. Kalın'ı ve yazılarını özleyeceğiz ama başarılarıyla hem teselli bulacağız, hem de övüneceğiz.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA