Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

25 yıl üstüne

SABAH'TAN MEKTUP

Geçen hafta da yazdım; 22 Nisan'da, yani bu perşembe günü SABAH'ın 25'inci yaş günü vesilesiyle çok özel bir ek vereceğiz.
Hazırlıkları bitti, baskıları başladı.
En az 160 sayfalık bir ek olacak.
Eh, o gün ana gazeteyi, Günaydın ekimizi de hesaba kattığınızda, yine geçen haftaki yazımda belirttiğim gibi, sizlere perşembe günü aşağı-yukarı 200 sayfalık bir gazete sunacağız.
Aşağı-yukarı diyorum; çünkü Ankara, Adana ve Antalya'da bölge ekleriyle, İstanbul'da da şehir baskısında özel sayfalarıyla daha da hacimli bir gazete olacak. Hesabıma göre; 220 sayfa dolaylarında.
5 bölüm halinde planladığımız SABAH'ın 25'inci yıl özel ekinin ilk bölümlerinin baskıları bitti. Sayfalarını çevirirken, "Yıllar bizi ne çok yormuş" diye iç çekmekten kendimi alamadım.
Beni bu duygu seline, özel ekin her sayfasının üst bandına koyduğumuz SABAH'ın 25 yıllık manşetlerinden özenle seçilmiş örnekler sürükledi.
Kimi hoyrat manşetler...
Kimi muzip... Kimi kolaycılığa kaçmış...
Kimi SABAH'ın ortak aklının zekâ pırıltılarıyla ışıldıyor...
Ama hepsi de Türkiye'nin yakın tarihinin bellek kayıtları.
Yakın ve fırtınalı tarihinin.
Manşetlere göz gezdirmeye devam ederken yine iç çekerek ekledim: "Çok yorulduk. Ama yorulduğumuza değdi..."
Değdi; zira o manşetlerle SABAH peteğinin her gözeneği bir arının sabrıyla, çalışkanlığıyla ve gurmeliğiyle dolduruldu. Bir ozanımızın dizesiyle ifade edersem, SABAH öyle öyle "Acıyı bal eyledi".
Bu arada, siz SABAH okurlarına ve SABAH'ın Türk toplumunun bilgilendirilmesindeki işlevini ve önemini çok iyi kavramış olan gerek kamu, gerekse özel kurum ve kuruluşlarının yetkililerine ve de demokrasi bahçemizin en değerli çiçeği olan sivil toplum örgütlerimizin yöneticilerine, şimdiden yağdırmaya başladığınız kutlama mesajlarınız için en içten duygularımla teşekkür ediyorum.
Öylesine içten gelen, öylesine inançlı ve öylesine yüreklendirici ifadeler kullanıyorsunuz ki mesajlarınızda, duygulanmamam da mümkün değil, onurlanmamam da. Sağ olun.
25'inci yıl özel ekimizi beğeneceğinizden ve saklayacağınızdan eminim. Geçen haftaki uyarımı tekrarlamama lütfen izin verin: Gerçi ortalama tirajımızın üstünde baskı yapacağız ama yine de perşembe günü SABAH erken saatlerde tükenebilir. Şimdiden önleminizi alın.
Sizlere sağlıklı ve mutlu bir hafta, SABAH'a da daha nice yaş günleri dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA