Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Daha demokratik güne merhaba

Daha demokratik Türkiye'ye merhaba... Bugünkü manşet adaylarımız arasında bu selam da vardı.
Evet; bugün Türkiye düne göre daha demokratik. Ama yarına göre daha az demokratik.
Bugünkünden daha fazla demokratikleşmenin tek reçetesi var: Yeni bir Anayasa.

Cumhurbaşkanı Gül de bugün İtalyan "La Repubblica" gazetesiyle eşzamanlı olarak yayınladığımız mülakatında buna vurgu yapıyor: "Ben her zaman Türkiye'de Anayasa'nın sivil otorite tarafından hazırlanması gerektiğini söyledim. Bu nedenle, ülkenin siyasi gündeminin en tepesinde olan yeni Anayasa önemli bir tema."
Başbakan Erdoğan da referandum kampanyası boyunca yeni bir Anayasa zorunluluğu üstünde durdu, Şanlıurfa mitingi dönüşü SABAH'ın sorularını yanıtlarken, "2001'deki genel seçimlerden sonra yeni bir Anayasa hazırlığı için geniş konsensüs arayışını başlatacaklarını ve yılın sonunda yeni Anayasa'yı halledeceklerini" açıkladı.
Eh, CHP lideri Kılıçdaroğlu da "Hayır" kampanyası yürütmesine rağmen, yeni bir Anayasa hazırlanmasına destek vereceklerini ilan etti.
Aynı şekilde, MHP lideri Bahçeli de, Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu kabul etti.
Ve nihayet BDP sözcüleri de yeni Anayasa taleplerini her fırsatta dile getirdiler.
Demek ki, yeni bir Anayasa için geniş bir uzlaşmanın altyapısı şimdiden hazır.
O nedenle diyoruz ki, Türkiye bugün dünden daha demokratik ama yarın çok daha demokratik olacak. Avrupa standartlarında bir demokrasiye kavuşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA