Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Geçitli'de son nokta

SABAH'TAN MEKTUP

Başbakan Erdoğan önce AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, ardından da Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle kahvaltılı sohbette yaptığı konuşmalarda, Doğu ve Güneydoğu'da bir gazeteyi hedef alan tehditlerden söz etti:
"Demokrasi süreçlerini sabote etmeye çalışan mihraklar boş durmuyor. Önemli bir gazetemize Van'da tehditler savuruyorlar, 'Bu gazeteyi burada dağıtmayacaksınız' diye. Bu demokrasi mi? Silahla mı gösteriyorsunuz?"
Erdoğan'ın sözünü ettiği gazete, SABAH.
Evet, neredeyse iki haftadır Doğu ve Güneydoğu illerinde bayiler SABAH'ı dağıtmamaları, satmamaları için tehdit ediliyor.
O kadarla kalsa neyse; temsilcimize gözdağı veriliyor, muhabirlerimize geçtikleri haberlerini geri çekmeleri, yayınlanmış olanları yalanlamaları için insanlık dışı baskılar yapılıyor, can güvenliklerinin tehlikeye gireceği uyarılarında bulunuluyor.
Nedeni: Hakkâri'nin Geçitli köyünde 9 vatandaşımızın hayatına malolan mayınlı tuzağın PKK'nın işi olduğunu duyurmamız. Bölgedeki terörle mücadele ve istihbarat birimlerinin bulgularına dayandırdığımız haberi zaten İçişleri Bakanı Beşir Atalay da doğruladı. Hatta Abdullah Öcalan da "PKK'nın yapmış olabileceğini" kabul etti.
Bugünkü manşetimizle olayın son karanlık noktaları da aydınlanmış oluyor: PKK, mayınla havaya uçurduğu minibüsü, Geçitli köyündeki jandarma karakolunun aracı sanarak tuzağa düşürdü. Gerçekten de karakolun aynı model bir minibüsü vardı.
Gerisini Doğu ve Güneydoğu'da arkadaşlarımızın, bayilerimizin ekmeğiyle oynayan, kendilerinin ve yakınlarının can güvenliğini tehdit eden terör örgütü yandaşlarının - varsa- vicdanlarına havale ediyorum.
SABAH epey zamandır bana ulaştırılan bir öneriyi geçen hafta hayata geçirdi. Bir tür "Serbest kürsü" diyebileceğimiz "Perspektif" sayfasını okurlarının hizmetine soktu. SABAH'ın kadrolu yazarlarının dışındaki aydınlarımızın yazılarından oluşan, SETA Vakfı'nın katkılarıyla hazırladığımız bu sayfa her cumartesi günü SABAH'ta yer alacak.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA