Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Körfez'e büyüteç

Suriye, "Arap Baharı"nın Ortadoğu'daki son durağı mı olacak? Bir başka deyişle, Beşar Esad devrik Arap liderlerinin son halkasını mı oluşturacak?
Öyle ya; Bahreyn'deki başkaldırı "Körfez İşbirliği Konseyi"nin gönderdiği tanklarla ve askerlerle bastırıldı.
Yemen'deki isyan ise Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in koltuğunu devretmesiyle şimdilik tatlıya bağlandı.


***
General Dahi Kalfan'ın adını duydunuz mu? Görevi: Dubai Emniyet Müdürü.
Türk medyası, yanılmıyorsam, ondan bir olayda söz etti. 2010 başlarında.
Hamas'a İran'dan silah tedarikinden sorumlu 50 yaşındaki Mahmud Abdül Rauf El Mabhuh, 20 Ocak 2010'da Dubai'de, Bustan Rotana Oteli'ndeki odasında ölü bulundu. Boğulmuştu.
El Mabhuh sıradan bir Hamas yöneticisi değildi; İzzettin El Kasım Tugayları'nın da kurucuları arasında yer alıyordu.
İşte o suikastın soruşturmasını General Kalfan üstlendi. Olayı hızla çözmeyi de başardı: Hamas yöneticisini Avrupa pasaportu taşıyan 7 kişilik bir tim öldürmüştü. Ve hepsi de hemen o gün Dubai'den kalkan ilk uçaklarla çeşitli ülkelere dağılmışlardı. Timin 7 üyesi de aslında Mossad ajanlarıydı.

***
Ağzı biraz gevşek olan ve konuşmayı çok seven General Dahi Kalfan birkaç aydır her fırsatta bir "Komplo"dan söz ediyor. Dört gün önce iddialarını bir kez daha tekrarladı ve "Reuters" ajansı tüm dünyaya duyurdu.
İddiası şu: "Genel olarak Arap ülkelerine, özel olarak da Körfez emirliklerine karşı küresel bir komplo hazırlanıyor. Servetlerimize el koymak için yanıp tutuşanlar var. Petrol ve gaz ihracatımızdan sağladığımız kazançlardan oluşturduğumuz devlet fonlarımıza aktarılan paraları Batı bankalarına yatırıyoruz. Bu fonlar büyüdükçe Körfez ülkelerinin yönetimlerini devirme komplosu planlayanların da iştahları artıyor."
General Kalfan adres de gösteriyor: "Suriye'deki, İran'daki, Kuzey Afrika'daki bazı Müslüman gruplar veya cemaatler Körfez ülkelerini hedef aldılar. Ama bu gruplar bilsinler ki, Körfez ülkeleri dünya güvenliği ve istikrarı için kırmızı çizgidir."
Kalfan'ın açıklamasının zamanlaması ilginç: Birleşik Arap Emirlikleri'nde rejim muhaliflerini tutuklama kampanyası son haftalarda epey hız kazandı. Tutuklananların tümü de Müslüman Kardeşler örgütü üyesi.
"Körfez ülkelerinde bu kadar çok Müslüman Kardeşler üyesi bulunduğunu bilmiyordum. Çok şaşırdım" diyen Kalfan'ın bir kehanetini de aktarayım:
"Körfez ülkelerini hedef alan komploya 2013'te Kuveyt'te start verilecek. 2016'ya kadar tüm Körfez ülkelerine yayılması için uğraşılacak."
***
"Arap Baharı"nın son durağı Suriye, haydi bilemediniz oradan sıçrayabilecek Ürdün mü olacak gerçekten?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA