Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

İki hafta sonra

SABAH'TAN MEKTUP

Hatırlayacaksınız; iki hafta önce bugün SABAH'la birlikte 20 gazetede birden ortak bir deklarasyon yayınlandı.
Türk yazılı basınının aşağı-yukarı yüzde 95'ini temsil eden gazetelerin deklarasyonu "Gazetelerin içeriği sadece gazetelerindir" başlığını taşıyordu.
20 gazetenin girişimini konu alan "SABAH'tan Mektup"ta siz okurlarımıza ve kamuoyuna bir söz vermiştim:
"Bu deklarasyona, bu ortak uyarıya rağmen, emeğimizi çalmaya devam edenler çıkarsa, o hırsızları isimleriyle teşhir edeceğim. Onları 'Emek yüzsüzleri', 'Haber gangsterleri' ilan edeceğim. Ve kesin sonuç alıncaya kadar mücadelemi sürdüreceğim."

***
Aradan iki hafta geçti. Hukukçularımız gelişmeleri günü gününe izliyor ve bedavadan habere konmak isteyenlerin çetelesini tutuyorlar.
Sözümü tutuyorum; ihlal listesi uzarsa hepsini teşhir edeceğim.
Ancak şunu önemle belirteyim; belli başlı haber kanalları deklarasyondaki uyarıya saygılı davranıyorlar. Büyük TV kanalları da artık sabah bültenlerinde gazetelerin ıcığını cıcığını çıkarmıyorlar.
Bu olumlu tavırlarından ötürü onları hem kutluyor, hem de teşekkür ediyorum.
Bu sayede SABAH'ın özel manşetlerine öncelikle okurlarımız ulaşabiliyorlar. Bir başka deyişle, özel haberlerimizi, yazarlarımızı, dizilerimizi, röportajlarımızı öncelikle okurlarımıza ulaştırabiliyoruz.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA