Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

İki Dünya Arasında Yolculuk

En çok okumak istediğim kitabın adı bu. Üç ciltten oluşuyor. Ama hiçbir zaman okuyamayacağım.
Çünkü piyasada satılmıyor. Özel, çok özel kişilere armağan ediliyor.
"İki Dünya Arasında Yolculuk"u okuyabilmek için iki koşul gerekiyor: 1- Fransız olmak. 2- Lotodan çok büyük bir ikramiye kazanmak.
Çünkü bu üç ciltlik kitabı Fransa'nın Milli Piyango İdaresi diyebileceğimiz "Française des Jeux" hazırladı.
Kitap son olarak 9 Avrupa ülkesinin ortak lotosu "Euro Millions"dan 170 milyon avro kazanan -adı gizli- Fransız'a hediye edildi.
Düşünün; bir dakika önce "Ay sonunu nasıl getirebileceğim" diye kıvranıyorsunuz, bir dakika sonra hayatınız boyunca bitiremeyeceğiniz bir servetin sahibi oluyorsunuz! "Française des Jeux"nün müşterilerle ilişkiler bölümü sorumlusu Brigitte Roth deneyimlerine dayanarak bu "Dünya değiştirme"yi şöyle anlatıyor: "Euro Millions'da veya Loto'da büyük ikramiyeyi kazanmak, televizyonda çizgi film izleyen bir çocuğun, o filmin kahramanlarının birkaç saniye sonra canlı olarak odasına girmelerini görmesi gibi bir şey!"
170 milyon avro... Bırakın ana parayı ayda 800 bin avroyu geçen faizi bile insanı çıldırtmaya yeter.
Gelelim kitaba...
İlk cildi "Yeni Malvarlığınıza Yolculuk" adını taşıyor. Ve okuruna, yani yeni zengine benimsenmesi gereken "İyi refleksler"i sayıyor: Bol sıfırlı ikramiye çekini bir an önce bankaya yatırmak, parayı nasıl değerlendireceğini düşünme sürecinde ilk yatırımı yapmak, uzun bir düşünme sürecinden geçmek, uzmanların hizmetlerinden yararlanmak gibi...
İkinci cildin adı: "Yolculuklarınızın Rehberi". Talihliye bir dizi hizmetten yararlanması, daha doğrusu bir dizi kursu izlemesi öğütleniyor: Finans dünyası deyimlerini kavrayabilmek için "Pedagojik atölye"ye katılmak, kendisinden önce büyük ikramiye kazanmış olanlarla sosyologların ve pedagogların gözetiminde "Görüş alışverişi günleri"nde yer almak, yine diğer talihlilerle akşam yemekleri gibi "Zenginler dostluğu" bağları kurmak, sonra bu zengin dostlarla sergileri gezmek, müzayedelere katılmak. Tüm bu etkinlikleri düzenleyen Fransız Milli Piyangosu, kimliklerin gizli tutulacağını taahhüt ediyor.
Üçüncü cilt: "Yeni Heyecanlarınıza Yolculuk". Onda da "İyi refleksler" sıralanıyor, "Heyecanların dizginlerinin nasıl salıverilebileceği", "İnanılmaza nasıl alışılabileceği" anlatılıyor ve yeni hayatın iki anahtarı veriliyor: "Zamana zaman tanımak", "Cömertliği iyi yönetmek".
Biraz "Zenginin parasının züğürdün çenesini yorduğu" bir yazı oldu.
Ama olur a, bir gün esaslı bir ikramiye kazanırsanız, verdiğim bilgiler epey işinize yarayabilir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA