Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Mayıs'ta üç aylık oto satıldı

Otomotivde Mayıs sonuçları açıklandı. Görünen o ki, ÖTV indirimi işe yaramış. Mayıs'ta otomotiv pazarı yüzde 40 büyümüş. Beş aylık dönemdeki artış ise yüzde 30 olmuş. ÖTV indiriminin başladığı Mart ayında 56 bin binek oto ve hafif ticari araç satışı gerçekleşmişti. Nisan'da bu rakam 54 bin adet, Mayıs'ta ise 63 bin adete çıktı.
ÖTV indirimi olmasaydı, aylık satış rakamının 20 binler civarında olması bekleniyordu. Buna göre, ÖTV indirimiyle sadece Mayıs ayında satış rakamı, üç ayın toplamını geçti.
ÖTV indirimiyle stoklar eridi, fabrikalar yeniden üretime başladı. Otomotivdeki canlanmayla birlikte sanayi üretimi de kıpırdadı. Ama her şeyden önemlisi tüketici, daha ucuza otomobil sahibi olma şansı yakaladı.
ÖTV indiriminde son günler yaklaşırken, Maliye'nin otomotivde teşvikle ilgili çalışmalar yaptığı konuşuluyor. Buna göre ya ÖTV indirimi kademeli olarak azaltılarak devam edecek ya da hurda teşviki yürürlüğe girecek. Söz edilen destek paketi 15 Haziran'dan sonra yürürlüğe girse bile, otomotivde bugünkü fırsatların yakalanması mümkün görünmüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA