Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Günak'ın Mindset projesinde SABAH imzası

Bundan 1.5 yıl önce bu köşeden Türkiye'nin otomobilde kendi markasını yaratabilecek bir fırsatı olduğunu yazmış, Türk tasarımcı Murat Günak'ın geliştirdiği elektrikli otomobil Mindset'in Türkiye'de üretilebileceğini iddia etmiştim. Sanırım bu gerçekleşiyor. Geçen hafta Mindset'in direksiyonuna geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, projeye tam destek verdi. Proje şimdi ikinci aşamada. Mindset'i hayata geçirecek cesur girişimciler aranıyor.
Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, isim vermedi ama ilgilenen yatırımcılar olduğunu söyledi. Zaten, bazı isimler konuşulmaya başlandı.
Bütün bu gelişmeler olurken, 18 Şubat 2008 tarihli yazıma göz attım. Sanki, o günden olacakları bilmişim. Kâhin değilim, ama aklın yolu bir. Yazının son bölümünü bir kez daha paylaşmak istiyorum.

Yüzde 100 Türk olur
"Bir dönem tüm otomotiv markalarının transfer listesinde olan Günak, patronluğa soyunmuş. Günak, İsviçreli finans yatırımcısı ortağı Lorenzo Schmid ile tasarladığı bu otomobili üretecek fabrika arıyormuş.
Otomotiv dünyasında devrim yaratacak teknolojiye sahip bu aracı üretmek için yer arayan Günak'a bir önerim var. Boşuna zaman harcama. Türkiye'ye gel. Bu otomobili üretebilecek Karsan gibi bilgi ve tecrübeye sahip firmalar var. Ayrıca, otomobil sanayisine ilgi duyan büyük grupları da düşün. Ortak bir yatırım neden olmasın.
Türkiye, Günak'a kucak açmalı, her türlü kolaylığı göstermeli. Böylece yılların hayali gerçekleşir. Türkiye'nin bir otomobil markası olur. Tasarımından üretimine, her şeyi yüzde 100 Türk olur."
Projeye fikir olarak ufak bir katkım olmuşsa, ne mutlu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA