Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bursalı Linea çekik gözlü oluyor

Bursa'da Tofaş tesislerinde Türk mühendis ve işçilerinin katkılarıyla geliştirilen Linea'ya Çin yolu gözüktü. Çinli Guangzhou ile ortaklık anlaşması yapan Fiat'ın Çin'in Hunan bölgesinde kuracağı fabrikada ilk üretilecek otomobil Bursalı Linea olacak. Linea, 2011'in ikinci yarısında Çin'de yollara çıkacak. Toplam 559 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı fabrikada 140 bin otomobil ve 220 bin adet motor üretilecek. Kapasite daha sonra 250 bin otomobil ve 300 bin motora yükselecek.
Bu fabrikanın en büyük destekçisi yine Tofaş olacak. Fiat'ın Rusya ve Hindistan fabrikalarına önemli teknik ve Ar-Ge desteği veren Tofaş, şimdi de Çinlilere de otomobil üretmeyi öğretecek.
Fiat'ın Rus Severstal Auto'yla ortak olarak kurduğu, Albea ile Palio'nun üretildiği Rusya'daki Neaberejniye Chelni fabrikasının montaj hattını Tofaş kurmuştu. Tofaş mühendisleri, geçen yıl üretime başlayan fabrikada Ruslara üretimin inceliklerini öğretmişti. Tofaş, daha sonra da Fiat'ın Hindistan fabrikasında Linea'nın üretimi için teknik destek verdi. Geçen yıl aralarında mavi yakalılar da olmak üzere 40 mühendis ve yönetici Hindistan'a gitti. Tofaş mühendisleri bu gidişle tüm dünyayı dolaşacak gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA