Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

MAN'ın Almanya dışındaki ilk yatırımı Türkiye'de

MAN, Türkiye'nin en eski otomotiv firmalarından biri. 1966'ya uzanan bir geçmişe sahip. MAN ticari araçlar tarihinde Almanya dışındaki ilk ticari araç üretiminin Türkiye'de yapılması da dikkat çekici. Geçen hafta Türk otomotiv sanayisinin yatırımıyla ilgili yaptığım araştırmada MAN'ın yatırım tutarı sehven 34 milyon dolar olarak çıkmış.
Olması gereken rakam 67 milyon dolar (Yanlışlık için özür dilerim). Ancak, bu rakam da MAN'ın Türkiye'deki varlığının büyüklüğünü göstermiyor. Çünkü, söz konusu rakam sadece 2002'den bugüne yapılan yatırım tutarı. MAN'ın Türkiye'deki uzun geçmişinde bazı ortak yatırımları var. Bu yüzden 1966'dan bu güne yapılan toplam yatırım tutarını hesaplamak mümkün değil.
Dünyanın olduğu gibi, Türkiye'nin de önemli ticari araç üreticilerinden biri olan MAN, sadece 2002'den itibaren yapılan yatırım tutarıyla ne yazık ki sıralamada hak etmediği bir noktada görülüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA