Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Almanya'daki kriz gurbetçileri 24 saatlik yola mahkûm etti

Frankfurt'ta bindiğim taksinin Türk şoförüyle, Almanya ekonomisini konuşuyoruz. İşlerin iyi olmadığını, artık Almanya'da çalışmanın cazibesinin kalmadığını söylüyor. Tatili soruyorum. Ailesiyle birlikte tatil için Türkiye'ye gelecekmiş. Ama bu yıl gurbetçiler zahmetli olmasına rağmen tatil yolculuğuna uçak yerine kendi otomobilleriyle çıkacakmış. Bunun nedeni Almanya'da derinleşen ekonomik krizmiş.
Frankfurt-İstanbul dört kişinin uçak masrafı bin 200 euroyu buluyormuş. Otomobil yolculuğunun maliyeti aşağı yukarı aynıymış. Ama otomobille yapılan seyahatin en büyük avantajı, Türkiye'de otomobil kiralama masrafından kurtulmakmış. Otomobil kiralamanın faturası oldukça kabarıkmış.
Dönüşte gazetelerdeki haberleri okuyunca, bizim şoförün dediklerinin doğru olduğunu gördüm. Kapıkule Gümrüğü'nde kilometrelerce kuyruk oluşmuş. Avrupalı Türkler, ekonomik kriz nedeniyle uçak yerine otomobillerini tercih etmişler.
Umarım kazasız belasız gelir, kazasız belasız dönerler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA