Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

ALJ Grup Lexus'un intikamını mı aldı?

Bir süredir Suudi Grup ALJ'nin Toyotasa'daki Sabancı hisselerini alacağı konuşuluyordu. Gazetecilik etiği gereği iki ay kadar önce duyduğumuz bu haberi iki taraftan da doğrulatamadığımız için o günlerde yazmadık. Neyse satış gerçekleşti.
Sabancı'nın 19 yıllık Toyota macerası sona erdi. Yıllar önce Rahmetli Özdemir Sabancı'nın çabasıyla gerçekleşen bu ortaklığa ALJ kondu. Şimdi Toyota'nın distribütörlüğünü dünyada 320 bin araç (Toyota, Daihatsu, Lexus) satışı gerçekleştiren ALJ yapacak. Sabancı ile ALJ Grup'un yolları daha önce de kesişmişti. Geçen yıl Toyota'nın lüks markası Lexus için Sabancı ve ALJ kapışmıştı. Her iki taraf da Lexus'un Türkiye distribütörlüğü için Toyota'ya başvurmuştu.
Sonuçta Toyota ALJ'nin milyonlarca dolarlık yatırım güvencesine rağmen Sabancı'yı tercih etmişti. Şeytanın avukatlığına soyunayım. Acaba, Lexus distribütörlüğünü Sabancı'ya kaptıran ALJ Grup, Sabancı'nın tüm hisselerini satın alarak Lexus'un intikamını mı aldı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA