Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

ALJ ile Toksan'ın ilginç benzerliği

Toyotasa'daki Sabancı hisselerini 85 milyon dolara satın alan ALJ Grup'un Avrupa Direktörü Ali Haydar Bozkurt, Rekabet Kurulu'nun onayının ardından Toyota'nın direksiyonuna geçti. Bozkurt, Daihatsu genel müdürlüğü görevini ise Burak Beşer'e devretti. Biliyorsunuz, ALJ Grup aynı zamanda Daihatsu'nun da Türkiye distribütörlüğünü yapıyordu. ALJ Grup'un hem Daihatsu hem de Toyota'nın distribütörü olması, bana geçmişte yaşanan benzer bir olayı hatırlattı.
Toyota'nın Sabancı ile ortak olmasından 19 yıl önce Toyota'nın Türkiye distribütörlüğünü Toksan Dış Ticaret yapıyordu. Sabancı ile Toyota ortak olunca, bu şirketin distribütörlüğü de otomatik olarak sona erdi. Toksan, daha sonra bir başka Japon marka Daihatsu'nun Türkiye temsilciliğini 1998 sonunda aldı. Daihatsu markasını Türk otomobil severlerle tanıştırdı. Ancak, bu distribütörlük de uzun sürmedi. ALJ Grup, 2005 yılında Daihatsu'nun Türkiye distribütörü oldu. Grubun Türkiye'de ilk yatırımı da Daihatsu temsilciliği ile gerçekleşti.
Önce Toyota, sonra Daihatsu'nun distribütörlüğünü yapan Toksan'la, bugün hem Toyota hem de Daihatsu'nun distribütörü olan ALJ Grup'un ilginç benzerliklerini manidar buldum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA