Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Başbakan'ın onay verdiği projeden ses çıkmadı

Bundan yaklaşık 4 ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elektrikli bir aracın direksiyonunda, Ankara sokaklarını turlarken görüldü. Kimileri, bu durumu Başbakan'ın otomobil sevgisine yorumladı.
Ancak, gerçek daha sonra anlaşıldı.
Başbakan Erdoğan'ın kullandığı bu araç ünlü Türk tasarımcı Murat Günak'ın geliştirdiği elektrikle çalışan Mindset adlı otomobildi. Günak, otomotiv sektöründe 'Devrim' yaratacak bu projeyi Türkiye'de üretmeyi istiyordu.

Dört ay sonra

Murat Günak, o gün Ankara'da Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Çalışmalarını anlattı. Günak'ın çalışmalarından etkilenen Başbakan, aracın Türkiye'de üretilmesi için tam destek verdi.
Aradan 4 ay gibi uzun bir zaman geçti. Bir taraftan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, diğer taraftan Yatırım Ajansı konuya ilgi duyabilecek isimlerle Murat Günak'ı bir araya getirdiler. Ama bu projeyi sahiplenecek yatırımcı arayışı uzadı. Kimi zaman hayal kırıklıkları yaşandı.

Mekik dokuyor

Ancak, duyduğum kadarıyla, projenin Türkiye'de gerçekleşmesi için mücadele devam ediyor. Günak, Fransa, İsviçre İstanbul arasında mekik dokuyor. Yaz tatilini Foça'da ailesiyle birlikte geçiren Günak, geçen hafta bir günlüğüne İstanbul'a geldi. Gece yarılarına kadar süren toplantılar yaptı. Kısa bir süre sonra yeniden Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.
Günak'ın işi hiç kolay değil. Ancak unutmayın 'Devrim' otomobilini tüm zorluklara rağmen üreten mühendislerin de işi kolay değildi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA