Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Berlusconi tarihi eserlere sahip çıkıyor

Avrupa ülkelerinde doğalgazlı, elektrikli ya da hibrid araçlara yönelik yoğun bir teşvik uygulanıyor. Özellikle İtalya, çevreci araçları teşvik eden ülkelerin başında geliyor. İtalya'da doğalgazlı araçlara 6 bin 500 euro'ya varan indirim uygulanıyor. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, kamu kuruluşlarını çevreci araç satın alma konusunda zorunlu tutuyor. Özellikle, Roma ve Floransa gibi kentlerde tarihi mekanların bulunduğu noktalarda çevreci araçlardan başka aracın trafiğe çıkmasına izin verilmiyor. Bunun nedeni, tarihi eserlerin araçlardan çıkan zararlı gazlar nedeniyle yıpranmasını önlemek.
Yunanistan'ın Atina kentindeki Akropolis'te 10 yıl önce tespit edilen yıpranma özellikle turizmden büyük para kazanan İtalya'yı harekete geçirmiş. Umarım İtalya'da alınan bu önlemler, tarihi binlerce yıla uzanan İstanbul için de örnek olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA