Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Cumhurbaşkanı Gül'ü oto fuarına bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsviçre'ye yaptığı ziyareti görünce, ilginç bir anekdotu hatırladım. Otomotiv sektörünün duayeni İlhan Çetinkaya'nın yıllar önce anlattığı bu anekdotu sizlerle paylaşmak istedim.
Bankaları, çikolataları, saatleriyle ünlü İsviçre'nin Cenevre kentinde her yıl mart ayında otomobil fuarı düzenlenir. Tarih 2000'li yılların başları. Fuar için Cenevre'de bulunan eski Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çetinkaya, sokakta Abdullah Gül'le karşılaşır. Çetinkaya, kendisini tanıtır. Otomobil fuarını anlatır. Gül, uluslararası bir toplantı için İsviçre'dedir. Otomobil fuarını merak ettiğini söyleyince, devreye Çetinkaya girer. Ancak, Gül'ün fuara girmesi öyle kolay değildir. Çünkü resmi açılış öncesinde, gazetecilerin ve firma yöneticilerinin dışında kimse fuara giremez.
Çetinkaya, VW yetkilileriyle görüşür ve bir formül bulunur. Yoğun programı nedeniyle bir gün sonra Cenevre'ye gelecek dönemin VW Başkanı Ferdinand Piech'in giriş kartı Gül'e verilir. VW efsanevi başkanı ve Porsche'nin kurucusunun torunu Piech'in kartıyla fuarı dolaşan Gül, mutlu bir şekilde fuardan ayrılır.
Otomobillere meraklı olduğunu düşündüğüm Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul Autoshow'a da bekleriz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA