Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

İhracatta eksen kaymazsa otomotivin işi çok zor

Otomotiv ihracatını zor bir dönem bekliyor. İhracatının büyük bölümünü Avrupa ülkelerine gerçekleştiren Türkiye, yeni ihraç pazarları bulmak zorunda.
Çünkü, Yunanistan ve İrlanda'da patlak veren, Portekiz ile İspanya'da yaklaşan kriz, Türk otomotiv sektörü için tehlike sinyalleri veriyor.
Krizin Avrupa ülkelerine yayılması, Türkiye'nin ihracatını olumsuz etkileyecek. Zaten 2008'de elde edilen rekor ihracat ve ihracat geliri, 2009'da büyük oranda düştü. 2008'deki 920 bin adet taşıt aracı ihracatı karşılığında elde edilen 22 milyar dolarlık döviz geliri, 2009'da 14 milyar dolara geriledi. 2010'un 11 ayında ise 692 bin adet taşıt aracı ihraç edildi. Döviz geliri 14 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Gelecek yılın ihracatını Avrupa'daki talep belirleyecek. Türk ihracatının lokomotifi otomotivi zor günler bekliyor. Eksen kayması şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA