Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

VW'nin yatırım planında Türkiye yok

Türkiye'de yatırım yapmaya en yakın marka olduğu konuşulan Alman otomotiv devi Volkswagen'in üç yıllık stratejik planında yokuz. Geçen hafta düzenlenen Denetleme Kurulu toplantısında Volkswagen Grubu'nun 50.2 milyar euroyu bulan yatırım planı onaylandı. Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn, zorlu ekonomik ortama rağmen, uzun vadeli hedeflere ulaşmak için her zamankinden daha fazla yatırım yapacaklarını söyledi. VW Grubu'nun üç yıllık planında, modernizasyon, kapasite artırma, ürün geliştirme ve yeni tesis yatırımları var. En büyük yatırım ise anavatanı Almanya'da gerçekleşecek. VW Grubu'nun planlarında Meksika'da kurulacak Audi fabrikası ve Leipzig'deki Porsche fabrikasının üretim kapasitesinin artırılması için yapılacak yatırımlar var. MAN'ın ürün yelpazesinin genişletilmesi için de yatırım planlanıyor. Ayrıca otomatik şanzıman üretiminin artırılması da gündemde... Planlanan yeni yatırımlar dışında Grubun devam eden yatırımları da var. VW, Çin'de 4 üretim tesisi için 14 milyar euroyu bulan yatırım gerçekleştiriyor. Ayrıca, Rusya'daki fabrika yatırımı sürüyor.

Teşvike rağmen
Son teşviklerden sonra yatırım yapması beklenen otomotiv markalarının başında gelen Volkswagen'in açıkladığı yatırım planlarında ne yazık ki Türkiye yok. Hükümetin verdiği teşvikler, büyüyen otomotiv pazarı, Yatırım Ajansı'nın çalışmaları, her fırsatta VW yatırıma çağıran bakanlar ve Türkiye'deki partneri Doğuş Holding'in çabaları yeterli olmamış gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA