Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

'1 numara'dan Türkiye'ye övgü

Fiat Chrysler CEO'su Sergio Marchionne, fikri mülkiyet hakkı Tofaş'a ait olan Fiat Aegea projesini övdü. Bursa'daki fabrikayı ziyaret eden Marchionne, otomobili test edip, üretimi onayladı

Tofaş Ar-Ge bölümü tarafından Türk mühendislerce geliştirilen Aegea sedan otomobile en tepeden övgü geldi. Tofaş'ın Yönetim Kurulu Toplantısı için Bursa'ya gelen Fiat Chrysler Automobiles (FCA) CEO'su Sergio Marchionne, Fiat Aegea projesinde görev alan Tofaş çalışanlarını tebrik ederek, "Çok iyi bir iş çıkardınız" şeklinde konuştu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ile birlikte Fiat Aegea model ailesinin yollara çıkacak ilk versiyonu olan kompakt sedan otomobili test eden Marchionne nihai üretim onayını verdi. Marchionne "Yeni kompakt sedan, Tofaş'ın ürün geliştirme ve üretim alanlarında sahip olduğu yüksek yeteneklerinin bir sonucudur" dedi. Fiat'ın dünya klasında üretimde altın seviyeye ulaşan fabrikalarından biri olan Tofaş'ı, Marchionne ile birlikte gezen Mustafa V. Koç ise yapılan ziyaret ve test sürüşünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koç, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederken, gelinen noktanın da gurur verici olduğunu ifade etti. Fiat'ın İtalya'daki FCA Tasarım Merkezi'nde tasarlanan, Tofaş Ar-Ge ile birlikte Türkiye'de geliştirilen ve Bursa'da üretilecek Aegea projesi için 1 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

8 yılda 10 milyar Euro
Proje kapsamında 2023'e kadar bir milyon 280 bin adet üç yeni otomobil üretecek olan Tofaş, bir milyon adedini ihraç edecek. Tofaş, üretilecek 580 bin adet sedanın 3'te 1'ini, 700 bin adet HB ve SW'nin ise yüzde 85'ini yurtdışına satarken, 8 yılda 10 milyar euro ihracat geliri sağlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA