Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Hyundai Assan'dan yeni yatırım

Kapasitesini ikiye katlayarak 215 bin adete çıkaran Hyundai Assan, bir yıl geçmeden üretim hacmini yeniden artıracak. Yatırım haberini Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar verdi

Yaklaşık 1.5 milyar lira yatırımla bir yıl önce kapasitesini ikiye katlayıp 215 bin adete çıkaran Hyundai Assan, yeniden kapasite artırımı için düğmeye bastı. İzmit tesislerinde ürettiği i10 ve i20'nin artan talebine yetişemeyen Hyundai Assan, ilk etapta kapasitesini 245 bin adete çıkaracak. Bu yıl 66'ncısı düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda görüştüğümüz Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, 40'dan fazla ülkeye ihraç ettikleri i10 ve i20 modellerinin beklenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Siparişleri karşılayamadıklarını ifade eden Kibar, "İki aylık siparişi yurtdışına veremedik. Toplamda 40 bin adet borçlandık. Bu yüzden ilk etapta kapasitemizi 245 bin adete çıkaracağız. Kapasite artışı bu yıl içinde tamamlanacak" şeklinde konuştu.

HYUNDAI BAŞKANI GELİYOR
Hyundai Assan İzmit tesislerinin kapasitesini 345 bin adete çıkarmak için Güney Kore ile görüşmelere başladıklarını söyleyen Kibar, 100 bin adetlik kapasite için onayı kısa sürede alacaklarını, ancak hayallerinin daha büyük olduğunu kaydetti. Kibar, şöyle konuştu: "Mevcut fabrika dışında yeni bir fabrika için de görüşmeler yapıyoruz. Bu fabrikada B SUV ya da C sedan araç üretimi için görüşüyoruz. Kısa zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz. Hyundai Başkanı'nın bu hafta Türkiye'ye yapacağı ziyarette yatırım gündeme gelecek."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA