Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Hem asfaltı hem cebi yakıyorlar

Bu yıl 87’ncisi düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda özel müşteriler için terzi usulü üretilen otomobiller damga vurdu

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı 87'nci kez kapılarını açtı. 62 ülkeden 180 firmanın katıldığı fuarda 148'i dünya ve Avrupa prömiyeri olmak üzere 900 model sergileniyor. Fuar, 19 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.
İsviçre'de gerçekleşen fuarda, her zaman olduğu gibi lüks ve spor markalar gövde gösterisi yaptı. Sınırlı sayıda zengin müşteriler için üretilen lüks ve spor modeller, otomobilseverlerden büyük ilgi gördü. Ferrari, Pagani, Lamborghini, Bentley, Pininfarina, Aston Martin, Lexus gibi seri üretim yapan markaların yanı sıra terzi usulü kişiye özel üretim yapan firmaların modelleri dikkat çekti.

ZENGİNLERE ÖZEL ŞOV
İsviçre 8 milyon nüfuslu bir ülke. Ancak dinamik bir otomobil pazarı var. 2016'da İsviçre'de satılan otomobil sayısı 317 bin adet oldu. Bin kişiye düşen otomobil ise 500 adetler civarında.
Vergi avantajı nedeniyle birçok ünlü sporcu ve sanatçının yaşadığı İsviçre, nüfusa göre en fazla lüks ve spor otomobilin satıldığı ülke. Bu durum, Cenevre'yi zenginlerin fuarı haline getiriyor.

İKİNCİ NESİL SPORCU
McLaren ikinci nesil Super Series modeli 720S'i tanıtacak. 720S'in kaputunun altında bulunan 4.0 lt V8 motor, aracı 200 km/s hıza 7.8 sn'de çıkarıyor. Yeni modelin satışına yılın ikinci yarısında başlanacak.

FİYAT ETİKETİ 2.4 MİLYON DOLAR
Paganı fuarda, yeni Huayra Roadster'i gösterecek. 2.4 milyon $'lık aracın çoğu şimdiden satıldı. 100 adet üretim planlanan araç 6.0 lt V12 motor 745 bg güç ve 100 Nm üzerinde tork üretiyor. Otomobilde 7 ileri otomatik vites bulunuyor.



ASTON MARTİN VE RED BULL İŞBİRLİĞİ
Aston Martin Vanquish S modelini sergileyecek.
12 silindirli, 6 lt motor, Vanquish S'i 100 km/s hıza 4.4 sn'de çıkıyor. Ancak fuardaki sürprizi Red Bull Racing işbirliği ile üretilen AM-RB 001 olacak. AM-Aston Martin'i RB ise Red Bull'u temsil ediyor. Fiyatı ise 3 milyon dolar.

650 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞ ALDI
Bugattı'nin sınırlı sayıda üretilen modeli Chiron'un ilk teslimatları Cenevre Otomobil Fuarı'nın ardından başlayacak. Fuarda İsviçreli bir müşterinin satın aldığı modeli standında sergileyen Bugatti, Chiron'dan 500 adet üretilecek.
Marka, 2.6 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip olan otomobilden şu ana kadar 250 adet sattı. Böylece aldığı sipariş 650 milyon doları buldu.

LAMBORGHİNİ'DEN TUR REKORU
Lamborghını'nin sürprizi Huracan Performante oldu. 5.2 lt V10 motor 601 bg güç üretiyor.
Dört tekerlekten çekişli araç, 0'dan 100 km/s hıza 3.2 sn'de ulaşıyor. Aracın maksimum hızı 325 km/s. Araç fuara gelmeden önce Almanya Nürburgring pistinde tur rekoru kırdı.

LEXUS'UN AMİRAL GEMİSİ VİTRİNE ÇIKTI
Lexus, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit modeli LS 500h'nin dünya lansmanını gerçekleştirdi. Markanın amiral gemisi modeli olan LS'i tamamen yenileyen Lexus, bu araçla premium segmente bir kez daha farklı bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor.



EN HIZLI FERRARİ GELİYOR
Ferrarı, gelmiş geçmiş en hızlı ve güçlü modeli 812 Superfast'i görücüye çıkardı. 6.5 litre V12 motor 789 bg güç ve 718 Nm tork üretiyor.
340 km/s'lik son hıza sahip olan araç, 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 sn'de tamamlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA