Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Devler Frankfurt’ta yok

Bu yıl 67’nci kez düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’na aralarında Alfa, Fiat, Jeep, Nissan, DS, Peugeot, Volvo ve Mitsubishi’nin bulunduğu dokuz marka katılmıyor

Otomotiv dünyasının en büyük şovu başlıyor. Bu yıl 67'ncisi düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı, 14-24 Eylül arasında 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek. İki yılda bir Paris Fuarı'yla dönüşümlü düzenlenen Frankfurt Fuarı, eski ihtişamlı günlerinden uzak bir görüntü veriyor. Bunun nedeni ise aralarında Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Nissan, DS, Peugeot, Volvo ve Mitsubishi'nin olduğu dokuz markanın fuara katılmama kararı alması. Bu yüzden fuar her zamankinden daha fazla Alman markalarının gövde gösterisine dönüşecek. Dokuz marka fuarda yer almazken, Çinli üreticiler Chery ve WEY, ilk kez Frankfurt'a katılıyor. Ayrıca, lüks spor otomobil markası McLaren uzun bir aradan sonra fuara geri döndü. Resmi açılışı 14 Eylül'de Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı, 12-13 Eylül tarihlerinde ilk önce basın mensupları için kapılarını açacak. Fuarda, 100 ülkeden 10 bin basın mensubunun görev yapması bekleniyor.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ
Ana teması "Gelecek Şimdi" olan fuara, otomobil markaları dışında teknoloji firmaları da katılıyor. Sayıları 250'nin üzerindeki teknoloji şirketleri arasında Google, Facebook, IBM, Kaspersk, Merck, Siemens, Sony, Tomtom gibi devler de var. Otomobilseverler "New Mobility World" salonunda, otomotiv sektörünün dönüşümünü yakından izleme şansını elde edebilecekler.

SAKARYALI YİNE SAHNEDE
Toyota, Türkiye'de üretilen C-HR modelinin yeni konsepti C-HR Hy-Power'ı ilk kez Frankfurt'ta sergileyecek. Marka aynı zamanda efsanevi SUV modeli Land Cruiser'in örtüsünü fuarda kaldıracak. Toyota, ayrıca performans modeli Yaris GRMN ve eşsiz kişiselleştirme özellikleri sunan Yeni Auris Touring Sport "Freestyle" modellerini de sergileyecek.

DOKTOR GİBİ OTOMOBİL
VISION E konsept modelinin dünya prömiyerini ilk olarak Şanghay'daki otomobil fuarında gerçekleştiren Skoda, tasarımını bir kez daha gözden geçirdiği aracıyla Frankfurt'a katılıyor. Markayı dijital geleceğe bir adım daha yaklaştıran konsept, araç içinde farklı bağlantı imkânları sunarak bu konuda da öncülük ediyor. VISION E, aynı zamanda "dijital doktor" fonksiyonuna sahip. Araç, sürücünün kalbinin yavaşladığını fark ederse, sağlık problemleri yaşadığını anlayarak otomatik olarak aracı durdurabiliyor. Araçtaki kameralar, sürücünün hareketlerini "Eye Tracking" adı verilen ve göz kontrolü sağlayan sistem yardımıyla sürekli denetleyerek, sağlığı ve tepkilerinin yerinde olup olmadığını saptıyor. "Sürücü Uyarı Sistemi" yorgunluk saptadığında ise sürücüyü uyarıyor.

YAN AYNALAR TARİHE KARIŞTI
Birbirinin tam zıt yönünde açılan kapıları ve ortada B-sütununun bulunmayışıyla dikkati çeken araç, her bir yolcuya "dönebilme" özelliğine sahip koltuklarla konfor ve pratiklik sunuyor. Yan aynaların tarihe karıştığı konseptte, kameralar kullanılıyor.

SMART'IN KONSEPTİ ADETA KONUŞUYOR
Frankfurt Fuarı'nın dikkat çeken modellerinden biri de Smart'ın Vision EQ ForTwo adı verdiği konsept. 2030'ların şehir otomobili olarak tasarlanan elektrikli Vision EQ ForTwo, otonom sürüş özelliklerine sahip. Aracın en önemli özelliği diğer araçlarla iletişim kurabilen bir teknolojiye sahip olması. Öndeki geniş ızgarada bulunan ekran vasıtasıyla çeşitli mesajlar yayımlanabiliyor.

YENİ NESİL CEE'D AVRUPA'DA TASARLANDI
KIA, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yeni konsept aracını sergileyecek. Markanın Avrupa'daki tasarım merkezinde geliştirilen konsept otomobil yeni jenerasyon cee'd hakkında ipuçları veriyor. KIA, fuarda ayrıca yeni SUV modeli Stonic'i de tanıtacak.

BİR MİLYON SATAN DUSTER YENİLENDİ
2010'daki lansmanından bu yana bir milyonun üzerinde satan Duster yenilendi. Modelin DNA'sına sadık kalan yeni tasarımı ilk kez fuarda tanıtılacak. Yeni Duster ön bölümde yapılan değişiklikler ve LED gündüz farları içeren yeni far tasarımı ile dikkat çekiyor. Dacia'nın kısa süre önce modellerinde uyguladığı dört kırmızı kareden oluşan arka far tasarımı Duster'da da göze çarpıyor.

VOLKSWAGEN SUV AİLESİNE YENİ ÜYE
Volks wagen 'in kompakt crossover modeli T-Roc, Frankfurt'ta tanıtılacak. Golf modeliyle aynı altyapıyı paylaşan T-Roc için Golf'un SUV versiyonu deniyor. VW Tiguan'ın altında konumlandırılan T-Roc modelinin fuar sonrasında satışa sunulması planlanıyor.

CİTROEN'İN SUV ATAĞI DEVAM EDİYOR
CITROEN, "yeni nesil" kompakt SUV modeli C3 Aircross'ı Frankfurt'ta vitrine çıkarıyor. C3 Aircross, 90 gövde kombinasyonu ve 5 kabin tasarım seçeneği ile çok çeşitli kişiselleştirme imkânı sunuyor. Müşteri beklentilerine göre şekillenen, "kullanıcı odaklı" bir SUV olan C3 Aircross, modüler tasarımı ve açılır panoramik cam tavanıyla sosyal yaşantısına önem verenleri hedefliyor.

YENİ DİZEL MOTOR GELİYOR
Opel yeni 2.0 BiTurbo dizel motorunu Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı yeni Insignia Country Tourer ile birlikte vitrine çıkaracak. Marka yeni motorunu Grand Sport ve Sports Tourer modelleri için de sunmaya başlayacak. Ülkemizde ise yeni Insignia'lar kasım sonundan itibaren bu motor ile satın alınabilecek. Yeni geliştirilen 2.0 dizel motor 210 bg güç 480 Nm gibi yüksek bir tork üretiyor.

HONDA'DAN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL
Honda , 67'ncisi düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda elektrikli vizyonunun bir sonraki hamlesini açıklayacak. Markanın Frankfurt'taki odak noktasını gelecekteki seri üretim bir modelle ilgili önemli ipuçlarını bünyesinde bulunduran Urban EV Concept'in dünya prömiyeri olacak. Bunun dışında markanın küçük sınıftaki modeli yeni nesil Jazz ve 10'uncu nesil Civic Hatchback'in yeni dizel motoru da fuarda sergilenecek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA