Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Sinbad’ın ülkesinde bir Samuray

Lexus, markanın simgesi LS modelinin beşinci neslinin tanıtımını masal kahramanı Sinbad’ın ülkesi Umman’da yaptı. ‘Son Samuray’ LS, Türkiye’de Mart 2018’de gelecek

?Lexus denildiğinde ilk akla gelen LS sedan modeli yenilendi. Markanın kısa zamanda adının duyulmasını sağlayan LS'in beşinci neslinin tanıtımı masal kahramanı Sinbad'ın ülkesi Umman'da tanıtıldı. Arap Yarımadası'nın gizemli ülkesi Umman'ın başkenti Muskat'ın Hint Okyanusu kıyısındaki sahilinde başlayan uluslararası test sürüşleri, çölde devam etti.

LS MARKANIN SİMGESİ
359 bg güç üreten elektrikli hibrit motorlu Lexus LS 500h, 2018 Mart'ından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni LS'te fiyat 235 bin eurodan başlayıp, 327 bin euroya kadar çıkıyor.
LS'in marka için çok önemli bir model olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, "Markanın doğuşuyla birlikte piyasaya sunulan LS, Lexus markasını yaratan model olarak Lexus'un simgesi oldu" dedi.
Yeni LS'in toplam satışlara büyük katkı yapmasını beklediklerini ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti: "2016'da 64 adetlik satış gerçekleştirdik. Yılın ilk 11 ayında 92 adetlik satışa ulaştık. Yıl sonunda ise 100 adedin üzerine çıkacağız."
2016 sonundaki vergi artışının lüks segmentin satışlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Bozkurt, binek otomobil pazarının 11 ayda yüzde 4 küçülmesine rağmen, Lexus'un içinde bulunduğu segmentin yüzde 21 daraldığına dikkat çekti. Bozkurt, öncelikli hedeflerinin satıştan çok markayı doğru konumlandırmak ve doğru anlatmak olduğunu söyledi.

HİBRİT MOTOR VAR
Lexus markasının yeni yüzü olan LS, coupe tarzı tasarıma sahip. Buna karşın geniş ve konforlu bir kabin sunuyor. LS 500h modelinde 3.5 litre V6 benzinli ve iki elektrikli hibrit motor bulunuyor. LS 500h 0'dan 100 km/s hıza 5.4 saniyede çıkıyor.

MASAJA PARA ÖDEMEYE SON
Lexus, LS'in ön ve arka koltuklarında yeni Shiatsu masaj sistemini tasarlamak üzere Japon masaj uzmanlarından danışmanlık aldı. Böylece koltuklar, yolcuların rahatlaması için doğru açıdan parmak benzeri hislerle masaj yaparak yolcuları rahatlatıyor. Ön koltuklar için beş ayrı masaj özelliği, dokunmatik ekrandan ayarlanabiliyor.

LEXUS MÜŞTERİLERİNİN LÜKS ANLAYIŞI
Bozkurt, Lexus'un hedef kitlesini şöyle anlattı: "Sürekli 'Ben de, ben de' diye bağıran insanlar değil, farklılık arayan, alışılmışın ötesini denemek isteyen bir kitle. Çok hoşuma giden bir İngiliz atasözü var: "Zenginlik bağırır, servet fısıldar" İnsanın gözüne sokmayan, rafine bir lüks anlayışından söz ediyoruz. Başkalarına hava atmak için değil, kendini ödüllendirmek isteyenlerden söz ediyoruz."

1001 GECE MASALLARI'NIN KAHRAMANI
Umman, Arap Yarımadası'nın güneydoğusu kıyısında yer alıyor. Hint Okyanusu ve Basra Körfezi ile çevrili olan ülkenin, 400 km'lik bir sahil şeridi bulunuyor. Ummanlılar bin 500 yıldır denizcilikle uğraşıyor. Sohar doğumlu olduğuna inanılan 1001 Gece Masalları'nın kahramanı Sinbad da denizci. Teknesine atlayıp maceradan maceraya yol alır.

ARALIKTA REKOR BEKLENİYOR
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yüzde 37.5 ile 50 arasındaki artıştan etkilenmek istemeyen tüketicilerin alımlarını öne çekmesini beklediğini söyleyen Bozkurt, "Aralık 2017'de pazar 140 bin adet seviyesinde gerçekleşti. Kişisel beklentim bu yıl geçen yılın üzerinde kapanacağı yönünde" dedi.
Yıla avantajlı bir kampanya ile veda etmeye hazırlandıklarını söyleyen Bozkurt, 2018'e girerken 2017 model stoklarını bitirip, temiz bir başlangıç yapmayı istediklerini kaydetti. Bozkurt, şöyle devam etti: "Bu ay bizim için çok özel. Rakiplerimiz aralık ayına zam yaparak girdi. Biz kur farkını fiyatlarımıza yansıtmadık. Kampanyada ayrıca Türkiye'de üretilen C-HR Hybrid'de de 3 bin TL'lik indirim de buluyor. Bir daha bu fiyatları göremeyeceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca 'MTV bizden' kampanyasını devreye aldık. Otomobilin 2017'de tescil edilmesi halinde MTV tutarını karşılayacağız. Eğer 2018'de tescil edilirse 2017'nin ikinci yarısı kadar MTV oranını da yine Toyota karşılayacak."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA