Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Bodrum'a 175 milyon euroluk yatırım

Çağdaş Holding, dünyaca ünlü Swissotel'i Bodrum'a getirdi. Bodrum Turgutreis'te 75 milyon euroya mal olacak ilk otel haziranda açılıyor. Şirket, 2016'da da merkezde 100 milyon euroluk yatırımla kurulan ikinci oteli hizmete alacak

İnşaattan yapı markete, turizmden enerjiye pek çok alanda 12 şirketi barındıran, Yüksel Çağlar'a ait Çağdaş Holding Bodrum'a Swissotel markasını taşıdı. Şirket biri Turgutreis diğeri merkezde iki otel açacak. Ünlü mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından dizayn edilen, "Türkiye'nin St.Tropez'i" olarak adlandırılan Bodrum Turgutreis'de haziranda hizmete girecek olan Swissotel Resort Bodrum Beach 75 milyon euroya mal oldu. Merkezdeki otel ise 100 milyon euroluk yatırımla 2016'da açılacak. Yüksel Çağlar'ın oğulları Dağlarca ve Çağdaş Çağlar ile Bodrum bir araya geldik. Bölgeye kazandırdıkları 30 projeyle 700 milyon euroluk yatırımlarını konuştuk.

Bodrum'a yatırım neden çok önemli?
Herkes burada parayı kazanıp alıp götürmeye çalışıyor. Kimse buraya değer katmaya çalışmıyor. Bodrum turizm açısından Türkiye'nin en iyi altyapılarından biri. Bölge dünyada bir numara yapılabilir, işlenmesi lazım.

22 yıldır Bodrum'dasınız. Gelişmeleri nasıl görüyorsunuz?
Buraya havalimanı şarttı, yapıldı. Önceleri Bodrum'da pansiyonculuk vardı. Bununla bir yere gelinemeyeceği anlaşıldı. Daha sonra dünya markaları buraya geldi. Şu an Bodrum'un eksikliği burayı devletin katkısıyla Cannes haline getirmek. Devletin buraya sahip çıkması lazım. Altyapı yapılmalı, 5-6 tane marina inşa edilmeli.

Bu yıl Bodrum'da oda fiyatları 350 euro deniyor. Doğru mu?
Merkezde bir otelin geceliği 500 euro. Villaların geceliğini de 5 bin eurodan aşağı vermeyiz. Mandarin'in geceliği 18 bin euro, Rixos 7 bin 500 dolardan (artı KDV) villa satıyor. Kempinski'de 160 metrekare residansların geceliği 2 bin euro.

Bodrum'da hiç doğaya zarar vermeden inşaat yapılabilecek alan var mı?
Her şeyi doğru projeyle ve imar plan notlarını ihlal etmeden güzel yapabilirsiniz. Her araziye konumuna göre ruhsat verirsiniz. Bodrum'da en fazla 2, bazı yerlere de tek kat vereceksiniz. Turizm bölgelerinde proje estetik kurulu oluşturulması lazım.

Bodrum'da başka inşaatınız var mı?
Merkezde Şalvarağa sitesi yapıyoruz. 19 villadan oluşan bölümü bitti, son beş villası yapılıyor. Bir de gemi yanaşma iskelesinin arkasında helikopter pisti yapıyoruz. İrili ufaklı şu ana kadar Bodrum'da 30 projemiz oldu. Şu anda devam eden üç projemiz var. Bir de otel büyüklüğünde 100 odalı lojman yapıyoruz. Sabit 700'ün üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. İnşaatlar bitince bini geçecek.
Swissotel Resort Bodrum Beach'in iç mekanlarında Çağdaş Design Works'den Irmak Çağlar'ın tasarımları kullanılmış. Nötr kum ve taş renkleri eşliğinde Brezilya mavisi oniks, koyu mavi ve beyaz masif parke zeminlerle otelde kalacaklara deniz kenarında oldukları hatırlatılıyor.

İlçeye Disneyland'ı getiriyor 5 bin kişilik merkez kuruyor

Bodrum'a bir de eğlence merkezi kazandıracaksınız sanırım...
Evet. 45 dönüm arazi üzerine kurulacak Phantom Yaşhi Park'ta restoranlar, paintball, gokart, çocuk oyun ve konser alanları olacak. Disney'in minyatürünü yaptık. 18 senelik hazır beton fabrikamız var. Bodrum'un yüzde 80'ine ürün veriyoruz, sadece yarımadadayız. Bodrum'a turist getirmek için liman işine giriştik, şimdi de kongre merkezi çalışmaları var. Başkanımız Mehmet Kocadon ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'la beraber babamın yürüttüğü bir süreç. İşadamları da projeye destek oluyor. Bitez'de 5 bin kişilik bir merkez yapacağız.

Halk plajının parası otelciden

Çağdaş Çağlar, halk için özel plaj yerleri yapılması gerektiğini belirterek, "Bu plajların bakımı, onarımı, tesislerin kurulması, masrafı da sahilde oteli olanlardan alınır. Yani parayı biz veririz, o insanlara plaj yapılır. Bunun kesinlikle çözülmesi lazım. Ankara yasa çıkaracak, kamuya ait olan yer kiralansın, halk plajlarını kurmak için para alsın, bir düzen kurulsun" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA