Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

16 Nisan’dan sonra istikrar gelecek

Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisinin çok yüksek olduğunu belirten Astaş Holding’in patronu Vedat Aşçı, “Referandum sonrası ilgi daha da artacak. İstikrar gelecek” dedi

Türkiye'de hayata geçirdiği projelerde yabancılara yaptığı yüksek satış oranlarıyla dikkat çeken Astaş İnşaat, 'Yabancı yatırımcı Türkiye'den çıkıyor' iddialarını da boşa çıkardı. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, son bir yıldır en çok yabancı yatırımcının ofis aradığını belirterek, "O kadar yüksek talep oldu ki bazı tutulmayan rezidansları dahi yabancılara ofis olarak kiralamaya başladık. Üstelik kiralarda rakamları artırdık" dedi. Referandum sonrası Türkiye'nin hızla büyüyeceğini vurgulayan Aşçı, "Özellikle yabancı yatarımcı ilgisi daha da artacak. 16 Nisan'dan sonra istikrar gelecek" diye konuştu.
Yatırım planlarınız neler?
Daha güçlü bir Türkiye için yatırımlarımızı aralıksız sürdüreceğiz. 5 yeni yatırım için start veriyoruz. Önümüzdeki 5 yılda, 5 milyar TL'lik yatırımla 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. İstanbul Barbaros Bulvarı'nda, 200 bin metrekarelik alanda, 300 dairelik bir proje yapacağız. Kuruçeşme, Subayevleri, Avrupa Yakası ve Bodrum'da markalı otel, rezidans ve iş merkezi yatırımları geliştireceğiz. Bu yatırımlarda tamamen yabancılara odaklı satış yapmak istiyoruz. Yurtdışı satış organizasyonumuzu güçlendireceğiz.
Yabancı yatırımcılar ne düşünüyor?
Şu anda çalıştığımız Mandarin ve Kempinski dünya devi markalar. Ayrıca üç yeni markayla görüşüyoruz. Bunlar dünyadaki bütün gelişmeleri her zaman bilen, soğukkanlı, inançlı ve cesur hareket eden markalar. Astaş Holding'e de çok güveniyorlar. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke, güçlenerek devam edecek. Yatırımların böyle dönemlerde yapılması büyük bir fırsat oluşturuyor. Bunu onlar da biz de biliyoruz. Birlikte zamanı iyi kullanıyoruz.

5 YILDA 5 BİN KİŞİYE İŞ

Otel müşterileriniz ağırlıklı olarak hangi ülkelerden geliyor?
Resort otelimizde yüzde 70 yabancı, yüzde 30 yerli misafir ağırlıyoruz. Türkiye'de ilk defa yabancı marka rezidansı Kempinski'yle biz getirdik. En çok yabancıya satışı da biz yaptık. Gelecekte bu oranı daha da yükselteceğiz. Bu yıl başlatacağımız yatırımlarla binin üzerinde kişiyi işe alacağız. Bu sayı 5 yılda 5 bine çıkacak.

EV SAHİPLERİNİN % 40'I YABANCI

Mandarin Oriental Bodrum'dan sonra başka nerelerde otel açacaksınız?
2017'de Mandarin Oriental'in Kuruçeşme'deki inşaatına başlayacağız. Ayrıca 2 yıla kadar Mandarin Oriental Residences projesini yapacağız.
Mandarin Oriental Bodrum projenizin yüzde kaçını yabancılara sattınız?
Projemizdeki ev sahiplerinin yüzde 40'ı yabancı yüzde 60'ı da Türkler'den oluşuyor. Yeni projelerimizi, yüzde 50 yerli, 50 yabancı, A ve A plus müşteri profiline odaklanarak geliştiriyoruz. Büyük bir ilgiyle takip ediyorlar.

Turizm sektörüyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vedat Aşçı, "2016 zor bir yıl olsa da Mandarin'in küresel ölçekte tanınırlığı sayesinde iyi seviyelerde iş yaptık. Bu sezon fiyat ve doluluk açısından yerel pazarda liderliğimizi koruyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA