Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Dünya devi bir gecede imzayı attı

Dünyanın en prestijli otel işletmecilerinden LUX, Avrupa’ya ilk adımını Bodrum Resort&Residences’le attı. Otelin yatırımcısı Akdoğan, “Grubun CEO’su Bodrum’a âşık olunca bütün gece uyumayıp teklif hazırladı. Ertesi gün imzayı attık” dedi

Dünyanın en egzotik lokasyonlarında lüksü ve konforu yeniden yorumlayan LUX*'ın Avrupa ve Türkiye'deki ilk ve tek tesisi LUX* Bodrum Resort & Residences, 19 Mayıs'ta hizmete giriyor. Bodrum yarımadası Adabükü'nde konumlanan otel, dünyanın en prestijli ödüllerinden A'Design Awards'tan gümüş ödülüne sahip. MYC Partners'ın 70 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ve yönetimini dünyaca ünlü profesyonel otel zinciri LUX*'a emanet ettiği otelde 85 oda, 19 residence ve 1 adet beach villa ile 83 bin metrekarelik satılabilir alan bulunuyor. MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, "Bu yatırım ülke ekonomisi ve Türkiye'ye duyduğumuz güvenin göstergesi. Proje sayesinde turizm sektörünün canlanma sürecine biz de katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Yatırım hakkında bilgi verir misiniz?
Başlangıçta otel düşüncemiz yoktu. 'Buraya çok farklı, özel bir şey yapmalıyım' dedim. Arazi hem turizm, hem konut imarlı. Mimarımız Pırıl Kuğu İşcan Amerika ve Avustralya'da iş alıyor. Biz işletmeci olmadığımız için burayı layık olan birinin yönetmesini istedik. Önce Trump yakaladı, arkasından da LUX. LUX'ın CEO'su, gelip görmek istiyor ve Bodrum'a âşık oluyor. Adam o gün kaldı Bodrum'da, teklifini hazırlattı sabaha kadar uyumadı, ertesi gün birlikte İstanbul'a geldik ve anlaşmayı imzaladık. Grubun bütün otelleri egzotik ülkelerde, Avrupa'da yoklar.

"Buraya âşık oldum" diyen adam, en zor dönemde imzayı attı...
Geçen yıl mayıs ayında tanıtım partisi yaptık, bir gün önce Sultanahmet'te bomba patlamıştı. LUX'ın CEO'su röportaj verdi, "Burası Mısır olmayacak, biz Türkiye'ye inanıyoruz ve inanmaya devam edeceğiz" dedi.



Projede fiyatlar nasıl?
Her yıl 15 tane satma planı yaptık. Otel, evleri de işletmek istiyor. İnsanlar 15 günlüğüne bile evini kiraya verse bütün senenin masrafını çıkarır.
Otel evlere hizmet veriyor, bütün sitenin yönetimi onda. İnsanlar altına 15 yıl otel yönetecek diye imza atıyor. Üç oda salonlar 760 bin dolar, bahçe dubleksler de 1 milyon 40 bin dolar civarında. Seneye yüzde 30-40 fazlası olur. Bana 'Bu fiyata satma' diyorlar ama doğru insanlara satmak istiyorum.

RUSLAR GERİ GELECEK
Bodrum'u, turizmini nasıl görüyorsunuz?
Bodrum daha yeni yeni tanınıyor. Dört sene önce herkes Antalya'ya giderdi, THY sayesinde ulaşım kolaylaştı. Bodrum, doğal yeme-içme sistemiyle, doğasıyla, iklimiyle müthiş bir detoks imkânı veriyor. Denizi de çok güzel. Geçen sene İspanya, İtalya, Yunanistan'a giden Ruslar bu sene Türkiye'ye gelecek.

Hastane yatırımlarınız hangi aşamada?
Hastanelerimiz Ethica ve Esthetica tamamen vakıf amaçlı. Bütün geliri kimsesiz çocuklara vakfedilmiş durumda. Bulgaristan'da bir estetik hastanesi yapacağız, yakında inşaatına başlıyoruz. Oranın avantajları var, Türk çalışan olabilecek. Ayrıca İstanbul'a bir saat mesafede. Yurtdışındaki ilk hastanemiz olacak. Amacımız, uzmanı olduğumuz bir yatırımı dünyaya yaymak, çünkü dünyada böyle bir zincir yok. İlk başta 10 milyon dolarlık bir yatırımla başlayacak. Sonraki hedefimiz ise Budapeşte.

'İNADINA YATIRIMA DEVAM EDECEĞİM'
Siz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni savunan işadamısınız. Neden?
Parlamenter sistemin, demokrasinin en ideal sistem olduğunu kim söylemiş? O güne kadar çoğunluk olarak düşünülmüş. Doğru liderlerle çok iyi başarılar yakalanabilir ya da yanlış liderlerle çok kötü şeyler söz konusu olur. Değişimi yaratan liderlerdir.

Sizin bir Kanada vatandaşlığı maceranız vardı?
Arkadaşlarımızın tavsiyesiyle Montreal'de ev aldık ama vatandaşlık bir türlü içime sinmedi. 6 yıldır evrak gönderiyoruz ve bir bahane bulup uzatıyorlar. 15 Temmuz'dan sonra bazı işadamları kaçınca Kanada'dan 'Görüşmeye gelin, kabul edildiniz' dediler. Biz randevuya bile gitmedik. Amaç kaçmaksa biz yokuz ama serbest dolaşımı sağlamaksa o zaman gidip alayım dedim. Ben ülkeme inanıyor ve güveniyorum.
Yatırımlara inatla devam edeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA