Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Türkiye ekonomisinin geleceğine inanıyoruz

15 Temmuz’un yıldönümünde hainlere inat dünya teknoloji devi Koreli Samsung’un Türkiye Başkanı Kim’den yatırım açıklaması geldi: Burada hâlâ çok büyük bir potansiyel var. Türkiye’de teknoloji geliştirip dünyaya satacağız

MENA Bölgesi'ndeki ilk inovasyon merkezini İstanbul'da açan Koreli teknoloji devi Samsung, hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Türkiye ile ilgili hedef büyüttüğünü açıkladı. 1.5 yıldır görevde olan Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyum Kim, "Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz.
Bu nedenle yeni yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz" dedi. Başkan Kim'le yatırım planlarının yanı sıra önümüzdeki hafta pazar günü Samsung sponsorluğunda gerçekleşecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nı da konuştuk.
Türkiye'nin sizin için önemi nedir?
Türkiye çok büyük potansiyel taşıyan bir ülke. Hem coğrafi açıdan, hem ekonomik açıdan birçok avantajı var. Türkiye'de genç nüfus da büyük bir avantaj.
Yatırımlarınız devam edecek mi?
İnovasyon merkezinin yanı sıra bu yıl Ankara yakınlarında Ar- Ge merkezi açacağız.
Orada nesnelerin interneti, teknoloji, eğitim, yapay zekaya odaklanacağız. Bu merkezden dünyaya teknoloji ihraç edeceğiz. Uzun vadeli planlarımız var. Bir de ortaklık programı geliştiriyoruz.
Türkiye'de yaptığınız bu yatırımların başka bir örneği var mı?
Türkiye bütün faktörlerin ve uygulamaların bir araya geldiği tek ülke. Her yıl mağaza sayımızı artırıyoruz. Er ya da geç nesnelerin interneti uygulamalarının da deneyimlenebileceği mağazalarımız açılacak. Bu sayede insanlar gerçek anlamda nesnelerin internetinin ne anlam taşıdığını görüp deneyimleyebilecekler.
Bu tip yatırımlarla bu deneyimli tüketicilerle daha da fazla yakınlaştırıyoruz.
Emaar'da açtığımız Samsung deneyim mağazamız dünyada ilk açılan deneyim mağazamız.
Mağazalarımız ve ürünlerimiz için birçok tasarım gruplarıyla çalışıyoruz.

DÜNYA YAKINDAN TAKİP EDECEK

Yıllardır bu yarışmaya sponsorsunuz.
Yarışın markanız için önemi nedir?
Türkiye'de birçok spor aktivitesi yapılıyor. Üç tarafı denizle çevrili olduğu için suyun üstünde bir etkinliği desteklemek anlayışımıza uydu. Kıtalararası yüzme yarışı olduğu için eşsiz bir etkinlik.
Dünyada bu tür etkinlikleri yakından takip eden çok kişi var. Bu da o pariteye girdi. Bu ülke ve şehir turizmi için de güzel bir şey.
İki binden fazla yüzücü yarışacak, binden fazlası yabancı. Yıllar önce başladığında katılımcı sayısı 50-60 kişi civarındaydı. Şimdi bu seviyeye geldik.
Peki size göre bu yarışın yeri dünyada neresi olmalı?
Türkiye ve İstanbul'da neden Boston Maratonu gibi etkinlikler olmasın diye düşünüyoruz.
Katılımcılar burada birçok güzel anı biriktirecekler. Bunu çok önemsiyoruz.
Siz burada yaşamaktan mutlu musunuz?
Türkiye ve Güney Kore birbirine çok benziyor. İkisinde de trafik var. Ailem de burada olmaktan mutlu. Küçük kızım hiçbir yerde bu kadar rahat okul hayatının olmadığını söylüyor. Şimdiye kadar birçok yerde yaşadım ama Türkiye'de yaşamak çok konforlu, çok rahat. Mesela Almanya'da hayat pratik, koşullar elverişli ama burada yaşamak daha rahat.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA