Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Ambargoya düşeş attılar

KKTC’de tavla turizmi başladı. Merit Oteli’nin düzenlediği tavla turnuvasına 43 ülkeden 580 sporcu geldi. Otel yöneticisi, “Oteller aylar öncesinden doldu, Girne’de ev tutup kampa girdiler” dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde turizmi canlandırmak için seferberlik ilan eden otellerin başına gelen Merit Turizm harekete geçti. Net Holding iştiraki Merit Turizm, Ada'yı turnuva turizminde ön plana çıkarmak için "Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası" düzenledi.
Dünya Tavla Federasyonu'nun desteğiyle yapılan turnuvaya 43 ülkeden 580 sporcu katıldı. Projenin mimarlarından Merit Park Hotel Yöneticisi Gürdal Büyükgüngör ile tavlanın turizme etkisini konuştuk.
Tavla fikri nasıl oluştu?
Altyapımız ve operasyon kabiliyetimiz sayesinde turizm çeşitliliğini artırmaya yönelik turnuvalar düzenliyoruz.
Hedefimiz, tavlada dünyanın en iyisi olmaktı. Bunun için Dünya Tavla Federasyonu Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu'nun destekleriyle çalışmalara başladık. Dünyanın en büyük tavla şampiyonasına ev sahipliği yaptık.
İlgi nasıl?
İlk turnuvamızı 2013'te yaptık. O zaman 134 kişi turnuvamıza katıldı.
Sonra bu rakam arttı. Bugün 43 ülkeden 580 sporcuyu ağırladık. Kuzey Kıbrıs'ın dünya çapında bilinirliği için son derece önemli olan şampiyona, başından beri Dünya Tavla Federasyonu Genel Sekreteri Marco Fornasir tarafından yönetiliyor.
Fornasir, bizlere desteğini esirgemiyor.
Katılımcıları Kuzey Kıbrıs'a getirmek zor olmuyor mu?
Tavla turnuvamız bu camianın yakından takip ettiği mecralarda ve yarış takvimlerinde yerini aldı.
Artık, "ne zaman başlıyor?" deniyor.
"Haksız izolasyona" rağmen Türkiye dışından direkt uçuşların olmadığı Kuzey Kıbrıs'a ulaşım biraz zor oluyor.
Ancak, bu zorluk hiçbiri için sorun olmuyor. Bir kısmı Rum kesimi bir kısmı da İstanbul üzerinden Lefkoşa Havalimanı'na geldi.

KKTC'YE TAVLA TURİZMİNİ KAZANDIRDIK

Turnuvanın Kuzey Kıbrıs'a etkisi nasıl?
Aylar öncesinden oteldeki rezervasyonlarımız oyuncular tarafından dolduruluyor. Turnuvadan çok daha önce gelip Girne'de ev tutarak kampa girenler oluyor. Takım halinde gelen ülkelerin oyuncularından bir ay kalıp tatil yapanlar var. Pek çoğu aileleriyle birlikte geliyor. Ada'ya tavla turizmi kazandırdık.
Dünyanın dikkatini tavla ile çekiyorsunuz diyebilir miyiz?
Tavla camiasının "duayen" kabul ettiği, milyonlarca hayranı olan isimleri ağırlıyoruz. Bunlar arasında, dünyanın bir numaralı tavla oyuncusu Japon Masayuki Mochizuki de var.

SU ALTINDA TAVLA MAÇI YAPTILAR

Su altında tavla fikri nasıl ortaya çıktı?
Bu bilinen bir dal. Özel olarak tasarlanan tavla masası ve takımının etrafında dalış ekipmanlarıyla mücadele edilen yarışmacılara profesyonel dalgıçlarımız refakat etti. Su altındaki yarışmanın galibi ise İsrail'den Lev Rosenfeld oldu.

350 BİN EUROLUK ÖDÜL DAĞITILDI

Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası'nın galibi kim oldu?
Toplam 350 bin euro ödülün dağıtıldığı turnuvada Danimarkalı Lars Trabolt'u yenen ABD'li Carter Mattig şampiyon olarak 68 bin euronun sahibi oldu. İkinci olan Trabolt ise 34 bin euroluk ödül kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA