Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Kaybolan cihazları bulduk

Kaybolan telefon, tablet veya bilgisayarı bulmak için cihazın internete bağlı olması yeterli. Uzaktan kilitlemek, zil çaldırmak veya verileri uzaktan silmek mümkün

iPhone ya da Android bir telefon veya tablet, Apple MacBook veya iMac tüm cihazlar bir kez internete bağlanıp Google ya da Apple veya Windows hesabı açıldıktan sonra uzaktan kontrol edilebiliyor. Kaybolan cihaz internete bağlandığı anda konumu birkaç metre hassasiyetle bulunuyor. İstenirse cihazı uzaktan kilitlemek, zil çaldırmak veya verileri uzaktan silmek de mümkün. Eğer cihazınızı hırsıza kaptırdıysanız SIM kartı çıkartıp kapatırsa erişmek imkânsız hale gelir. Ancak biraz sabırlı olanlar iPhone'umu bul ve Google Cihaz Yöneticisi hesabından internete bağlandığı an cihazını bulabilir. Üstelik cihaz kilitlenip esas sahibinin kim olduğu bilgisi verilebilir.

HESABI ETKİNLEŞTİRİN

Kaybolan cihaza uzaktan müdahale etmek için önce hesabı etkinleştirin. Windows, Android veya Apple hesabını cihazı ilk aldığınız anda aktif hale getirebiliyorsunuz. Cihazın seri numarasıyla sizin hesabınız birleşmiş oluyor. Böylece internete bağlandığı her an telefon ya da tablet aktif bir şekilde kontrol ediliyor. Kullanıcı adı ve şifreden oluşan hesabı unutmamak için basit ve sık kullandığınız bir hesap olmasına dikkat edin. Cihazı kurarken başkasına teslim etmeden kullanıcı adı ve şifresini siz belirleyin. Kafadan uydurulan hesaplar sonra başınıza iş açabiliyor. 'iPhonu'mu bul' uygulamasını Apple hesabı oluşturduktan sonra aktif hale getirmek çok kolay. Apple hesabının kullanıcı adını ve şifresini girmek yeterli oluyor.

HER CİHAZDA KULLANILIYOR

Sadece mobil Android ve iOS tabanlı mobil cihazlar değil, Macbook dizüstü ve iMac gibi masaüstü bilgisayarlar da benzer şekilde hesap oluşturularak kontrol edilebiliyor. Cihaza uzaktan erişerek veriler silinebiliyor veya mesaj yayımlanabiliyor. Böylece binlerce lira ödenen cihazlar kısmen korunabiliyor. En azından kişisel video ve fotoğraf gibi özel bilgilerin başkasının eline geçmesi önlenebiliyor. Cihaz tamamen kilitleniyor.

YURTDIŞINDA EŞ KART
Eğer sıkça yurtdışına seyahat ediyorsanız, eş SIM kart sayesinde telefonsuz kalmayabilirsiniz. Bunun için ikinci bir cihaz taşıyıp telefonunuz kaybolmasa bile pili bittiğinde ikinci telefonla yolunuza devam edersiniz. Ancak bunun için SIM kartınızın PIN kodunu yanınızda bulundurun ya da unutmayın. İki telefonu da aynı anda açık unutursanız sorun yaratacaktır. Bu yüzden birinin kapalı olması şart.

ANDROİD PARASINI İLK KEZ GÖSTERDİ

Google'ın her yıl uygulama ve yazılım geliştiriciler için San Francisco'da düzenlediği Google I/O 2015 toplantısında dikkat çekenler: Yeni mobil platformun adı Android M oldu. Fotoğraflar ve videolar için sınırsız barındırma hizmetinin ücretsiz olduğu açıklansa da Google Drive ve eposta alımı hâlâ ücretli olarak sunuluyor. Android Pay uygulaması mobil ödemelerde MasterCard ve Visa dışında American Express de destekleniyor. Android One platformu tanıtılırken General Mobile 4G sahneye çıktı. Cihazların birbiriyle konuşacağı platform için geliştiricilere Weave platformu tanıtıldı. Akıllı termostat ve cihazlar bu platformu bekliyor. Yine Google Offline harita hizmeti de adres arayanlara özellikle yurtdışında ilaç olacak.

TAKSİDE DÜŞÜRDÜNÜZ
Diyelim ki telefonu takside düşürdünüz. Cihazı zilini çaldırıp haritada en son konumunu görebiliyorsunuz. Cihazın ekranında kimliğinizi ve telefon numarasını yayınlayıp size ulaşmalarını sağlayabiliyorsunuz. Tüm bu olasılıkların gündeme gelmesi için cihaz kullanıcı hesabının açılması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA