Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Seyahatte en ucuzu cep'te

Seyahat teknolojisi yazılımcısı Sabre EMEA'nın Başkan Yardımcısı Harald Eisenaecher sistemlerinin 1 milyar kişi tarafından kullanıldığını belirterek, "En ucuz seyahat alternatifinin mobil cihazlardan bulunmasını sağlıyoruz" dedi

Seyahat ve turizm ekonomisi teknolojiyle büyüyor. 2014'te küresel ekonomi için 7.6 trilyon dolar ekonomik değer ve 277 milyon iş olanağı sağlayan sektör büyümek için müşteri isteklerini, internet ve teknolojiyi daha çok kullanmaya başladı. Küresel seyahat ve turizm teknolojisi harcamasının 62 milyar doları aşmasının en önemli sebebi kişisel taleplere yanıt verecek teknik altyapıya sahip olmak. Sektörünün teknoloji sağlayacılarından biri olduklarını ifade eden Sabre EMEA Başkan Yardımcısı Harald Eisenaecher "Sistemimiz, seyahat sürecini yönetmek amacıyla havayolları, acenteler, oteller ve bir milyardan fazla yolcu tarafından kullanılıyor" dedi. Eisenaecher şöyle devam etti: "Seyahat acentelerinin yolcuların Türkiye içinde ve dışında seyahat etmesi için en düşük ücretleri bulmasına yardım ediyoruz. Yolculara iPhone üzerinden gerçek zamanlı olarak seyahat bilgilerini gönderiyoruz. Otellere oda satabilecekleri bir pazar yeri ve her bir oda açısından kârı optimize etmeleri amacıyla ücretleri gerçek zamanlı olarak uyarlayabilecekleri fiyat analizleri sağlıyoruz."

DAHA FAZLA VERİMLİLİK
Türkiye'de genç kuşağın yurtdışı ve yurtiçi seyahat etmeyi çok sevdiğini belirten Eisenaecher mobil davranışlar ilgili şu bilgiyi verdi: "Lastminute.com verileri otel rezervasyonlarının tüketicilerin seyahatten 21 gün önce laptop, seyahatten 7 gün önce tablet, 48 saat içerisinde akıllı telefon kullandığını ortaya koyuyor. İhtiyacı önceden tahmin etmek ve doğru teklifler sunmak için teknolojiyi sonuna kadar kullanmak zorundayız. Amaç daha fazla verimlilik sağlamak."

HER SANİYE 99 BİN İŞLEM
Sabre EMEA Bölgesi İş Direktörü Dean Bibb, "Sabre, her saniye 99 bin işlem yapan turizm ve seyahat teknolojilerinin önemli bir parçası. Gerçek bir küresel seyahat deneyiminin arkasındaki teknolojiyiz. 144 ülkede 425 bin temsilci tarafından tercih ediliyoruz" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA