Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Konuşmuyoruz fotoğraf çekiyoruz

IDC raporuna göre 2015 yılında 1.6 trilyon fotoğraf çekilecek. 10 fotoğraftan 7'sinde konuşma ve internet için aldığımız akıllı telefonlar kullanılacak

Akıllı telefon kullananların sayısı arttıkça yaz tatilinde fotoğraf ve video çekimleri de birbiriyle yarışacak. Büyük ekranları artan internet erişim yeteneklerine karşın telefonlar farklı amaçlar için de kullanılıyor. Telefonların kamera yetenekleri ve çözünürlükleri de sürekli artmaya devam ediyor. Artan fotoğraf sayısı ve çözünürlükleri her seferinde depolanan, paylaşılan fotoğraf ve videoların miktarını da artırıyor. Tüketici tarafından oluşturulan içerikteki artış da depolama ekonomisinde patlamaya neden oluyor. Araştırma şirketi IDC raporuna göre tüm dünyada 10 fotoğraftan 7'si akıllı telefonlarla çekiliyor. 2015 yılında ise toplam 1.6 trilyon fotoğrafın çekileceği tahmin ediliyor. Yükselen bu trend ışığında kullanıcılar, ellerindeki içerikleri birden fazla cihazla işletim sisteminde kesintisiz, güvenli ve sezgisel bir şekilde paylaşmak isteyecek.

YAZ TATİLİ DEPOLARI

SanDisk firması telefonlardaki fotoğraf ve videoları kolayca depolayan iki yeni ürünün duyurusunu yaptı. iPhone ve iPad için üretilen mini depolama cihazı iXpand ve veri hızını artıran USB-C depolama cihazını duyurdu. Yaz aylarında çekilen tatil fotoğraf ve videoları saklamak konusundaki sorunlar artıyor. Akıllı telefonların bir çoğunda depolama alanı çabuk tükeniyor. Bulut depolaması artarken bir yandan aksesuvarlar da çoğalıyor. Ancak bu cihazların kullanımı çok basit değil. Akıllı telefonlar için kullanılan cihazlar daha basit ve kullanımı kolay olmaya başladı. SanDisk Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Dinesh Bahal, "Araştırmalarımız, ABD'deki akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 82'sinin fotoğraf, video, müzik ve diğer dosya paylaşımlarının kendileri için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Yüzde 67'si ise, bu dosyalar için yeni ve daha basit bir yöntem bulmak istediğini belirtiyor" diyor.

EYVAH TELEFONDA HİÇ YER KALMADI
San Disk'in popüler iXpand Flash sürücüsü, herhangi bir kablo, ön ayar, internet bağlantısı, veri yakalama veya bant genişliği kısıtlamaları olmadan, iPhone veya iPad cihazlardan Mac'e veya kişisel bilgisayarlara hızlı bir şekilde fotoğraf ve video aktarımı için geliştirildi. Kullanıcıların talepleri doğrultusunda harekete geçen SanDisk, 128 GB'lık yeni iXpand Flash Sürücü'yü piyasaya sundu. 128 GB modelleri, yeni iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 veya iPad mini 3 ile kullanıldıklarında yeni iXpand Flash Sürücü, fotoğraf, video, müzik ve diğer multimedya dosyaları için ayrılan mevcut depolama alanını ikiye katlıyor. 128 GB'lık sürücü şu anda www.SanDisk.com üzerinden satın alınabiliyor ve önümüzdeki aylarda da dünyanın önde gelen perakende noktalarında satışa çıkacak.

HERKES HIZLI PAYLAŞMAYI SEVİYOR
Fotoğraf ve videolarda çözünürlük ve çekilen görüntülerin sayısının artması hızlı transfer ihtiyacını tetikliyor. İlk kuşak USB C girişleri 5 Gbps hız sağlarken, ikinci kuşak bu hızı katlayacak. Strategy Analytics'in güncel bir raporuna göre, 2016 yılında mobil cihazların yüzde 12'si USB C girişine sahip olacak. Bu yeni platforma yönelik artan talebi değerlendiren SanDisk, USB C girişine sahip ilk flash sürücüsünü, ilk etapta 32GB kapasiteyle piyasaya sürüyor. Yeni nesil cihazlar ve PC ve Mac bilgisayarlar arasında hızlı ve kolay transfer için yeni çift USB Sürücü'nün bir ucu USB C girişi, diğer ucu ise USB 3.0 olarak tasarlanmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA