Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Evin ve hayatın merkezinde akıllı telefon yer alıyor

Gigaset ME akıllı telefonu uzaktan kumandaya dönüştürdü. 349 eurodan satışa çıkan telefon ilk kez Çin ve Almanya'da tüketiciyle buluşacak

Berlin'de düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA henüz kapılarını açmadan yeni ürün duyuruları yapılmaya başlandı. Ev telefonu konusunda uzmanlığını akıllı telefona taşıyan Gigaset ME, ev telefonunu kişisel bir ürüne dönüştürmeyi hedefliyor. Gigaset ME ve Gigaset ME Pro fotoğraf, video ve müzik gibi multimedya özellikleri öne çıkan telefonlarda kişisel paylaşımların kalitesini artırıyor. Çift SIM kart olan telefonda ikinci SIM yuvasına 128 GB'lık depolama kapasitesi olan bellek kartı da yüklenebiliyor. Parmak izi okuyucusuyla kişisel veriler güvenlik altına alınıyor. Yine antivirüs yazılımıyla akıllı telefonlardaki güvenlik konusunda önlem alınıyor.

EVDEKİ KUMANDALAR ORTADAN KALKACAK
Akıllı ev uygulamaları yeni akıllı telefonla birlikte yönetim paneline dönüşürken, farklı yetenekler de cep telefonlarında toplanıyor. Evdeki uzaktan kumandaları çöpe atmanızı sağlayacak olan güçlü kumanda veritabanıyla kumanda kirliliği ortadan kalkacak. Gigaset Dect telefonundaki deneyimleri farklı Android uygulamalarla kullanıcıların hayatına taşıyor. Arka tarafta bulunan parmak izi sensörüyle en son şifreleme teknolojisi sunulurken, gelen çağrıları sezgisel bir şekilde cevaplamanıza da imkân sağlanıyor.

GÜRÜLTÜDE KEMİKTEN SES
Gigaset ME ailesi farklı teknolojileri de içeriyor. Ön yüzündeki camda delik yok. Gürültülü bir ortamda sesi duymak için telefonu kulağınıza dayamanız yeterli. Tıpkı Google Glass da olduğu gibi sesi kafatası kemiğinden ileten özel bir teknoloji kullanılıyor. İçinde ses kalitesini de artırmak için özel bir çip bulunuyor.

3 FARKLI MODEL VAR
Qualcomm Sanapdragon 810 işlemciye ve 3GB belleğe sahip telefonun 32 GB dahili depolama yeteneği fotoğraf, video ve müzikler için yeterli oluyor. Telefonun arka yüzünde 16 megapiksel, ön yüzünde özçekim fotoğraflar için 8 megapiksel kamera bulunuyor. Özçekimlerle 120 derecelik açıyla aynı kareye daha çok kafa sığdırılabiliyor. Android 5.1.1 güncel sürümü olan telefonun ekim ya da kasımda Türkiye pazarında da satışa sunulması bekleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA