Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Gözü açık telefon

Sony Xperia Z5, göz kırpmadan birkaç kat yüksek hıza sahip 4K kalitede video çeken kamerasıyla IFA'da boy gösteriyor. Uçanı kaçanı kaçırmayan yeni telefon, ekimde teknoloji tutkunlarıyla buluşacak

Akıllı telefona kamera ve ekran konusundaki uzmanlığını aktaran Sony, Xperia Z5'i IFA Fuarı öncesi görücüye çıkardı. Yeni kameranın en dikkat çekici özelliği ise 0.03 saniyelik hedefe odaklanma hızı ve 4K çekim kalitesi oldu. Xperia Z5, göz kırpmadan (ortalama 0.1 - 0.4 s) daha hızlı olan otomatik odaklama özelliği sayesinde fırlatılan frizbiyi, havuza atlayan çocukları bile yakalayabiliyor. Sony tasarım ekibi bu modelde belli ki en çok, ışığın yetersiz olduğu ortamlardaki çekim kalitesi üzerinde çalışmış. 23MP Exmor RS sensörü fotoğraflarda minimum kalite kaybı sunarken 5x net görüntü yakınlaştırma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Xperia Z5 Compact ise aynı teknolojiyle rahat taşınabilirlik konforunu bir arada sunuyor.

İKİ GÜN PİL ÖMRÜ
Xperia Z5 Premium'un öne çıkan özelliği ise Snapdragon 810 işlemci ile güçlendirilen yüksek performansının yanı sıra uzun pil ömrü. İki gün süren 3430 mAh yüksek kapasiteli batarya ile şarj sıkıntısı ortadan kalkıyor. Xperia Z5 ve Z5 Compact ekim, Xperia Z5 Premium modeli ise kasımdan itibaren tüm dünyada satışa sunulacak.

PROJEKSİYONLU TABLET HAZIR
Tabletlerin çok fonksiyonlu kullanımına yabancı değiliz. Dizüstü bilgisayar ya da sunum ekranına dönüşen tabletleri sıkça gördük. Hatta dizüstü kadar büyük ekrana sahip tablet de deneyimledik ancak lazer projeksiyon cihazı barındıran tableti ilk kez Lenovo Yoga Tab 3 Pro'da görme şansı yakaladık. Tablet içinden bir de projeksiyon yeteneği çıkıyor. 70 inç resim ve 50 inç projektör olarak kullanılan tabletin 13 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamerası var. 2 GB bellek ve 4 çekirdekli Ontel Atom işlemciye 18 saatlik pil ömrü de eklenince çıka yükselmiş. 8 inç Yoga Tab 3 Pro 169 dolar etiketle ekimde, 10 inç Yoga Tab 3 Pro ise 199 dolarla kasım ayında satışa sunulacak.

AKILLI SAATLER MODA TUTKUNU OLDU
Akılı saatlerin arzu nesnesi haline gelmesi bilgisayarlara nazaran çok daha kısa sürede gerçekleşti. İkinci nesil Moto360 da benzer bir değişimi yaşadı. Ürünün kısa sürede sport, kadın, erkek olarak 3 farklı modeli oluştu. Ekran ölçüleri de 42 ve 46 mm oldu. Google Adroid Wear işletim sistemi ve uygulama havuzuyla karşımıza çıkan telefon, Apple Watch'un karşısına farklı alternatiflerle çıkacak. Dahili GPS bulunan Moto360 Sport modelinde müzik depolama özelliği de var. Ürünün fiyatı 299 ila 499 dolar arasında değişiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA