Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Etiya yazılım devlerine rakip oldu

"Türkiye'den uluslararası bir yazılım şirketi çıkmaz" diyenlere inat devler arenasında küresel rekabete hazırlanan Etiya, uluslararası müşterilere hizmet vermek için yeniden yapılandı. 2004 yılında üç mühendis arkadaş tarafından kurulan ve bugün Türkiye'nin en büyük kurumsal yazılım sağlayıcılarından birine dönüşen Etiya, gözünü dünyaya çevirdi.

İLK SATIŞ KANADA'YA
Şirket, Etiya International yapılandırmasıyla global arenada rakiplerine fark atmaya hazırlanıyor. Etiya International'ın CEO'luk koltuğu ise, kurduğu iki şirketi Oracle ve Ericsson'a satmayı başaran Amerikalı yönetici Chun Ling Woon'a emanet. Türkiye'den bu kadar yetenekli yazılım şirketi çıkmasına şaşırdığını ifade eden Woon, "Ekibin vizyonu ve yazılımın yetenekleri beni heyecanlandırdı. Yıllardır içinde bulunduğum şirketten sonunda ayrılma kararını uyguladım. Şimdi uluslararası satış tecrübemi Etiya'ya taşımaya çalışıyorum" diye konuştu. Kanada'nın en büyük telekom şirketlerinden biri olan Roger Telecom'un Etiya'nın kurumsal çözümünü tercih ettiğini belirten Etiya Kurucu Ortağı Aslan Doğan, şirketin 500'ü aşkın Türk mühendisten oluşan ekibiyle Türkiye'nin IT alanındaki en büyük güçleri arasında yer aldığını vurguladı. Doğan, "Uygun maliyetli çözümlerimiz bizi global rakiplerimizden ayrıştırıyor" dedi.

HEDEF DÜNYA HİZMETİ
IT alanında ilk yatırımlarının Singapur'da açtıkları ofis olduğunu kaydeden Doğan şunları söyledi: "Bu ofisle tüm Uzakdoğu'ya hizmet sunan bir firmaya dönüştük. Şimdi bunun bir adım ötesine geçiyor ve Etiya International ile tüm dünyaya hizmet sunmayı hedefliyoruz."

YERLİ YAZILIM DEVİNE AMERİKALI CEO
Etiya International'ın CEO'luk görevine getirilen Chun Ling'in hayata geçirdiği iki start-up da Oracle ve Ericsson tarafından satın alınmıştı. Ling, bu nedenle dünyanın en prestijli toplantılarına baş konuşmacı olarak davet ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA