Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Akıllı cihazlara Arçelik dili

Arçelik, akıllı ev teknolojileri platformu HomeWhiz‘i tanıttı. Uygulamayla akıllı telefon, tablet ve TV’ler üzerinden beyaz eşya ve ev aletleri entegre bir platformda kontrol edilebiliyor

Yeni geliştirilen teknolojilerle buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi cihazlar akıllanırken, uzaktan yönetilmeleri de mümkün olacak. Arçelik bu cihazların uzaktan yönetimini sağlayacak uygulamaları HomeWhiz platformunda buluşturdu. Bu teknoloji sadece akıllı telefon, tablet değil, akıllı TV'ler üzerinden beyaz eşya ve ev aletlerini entegre bir platformda kontrol edebiliyor. Ayrıca tüm cihazlar kendi aralarında iletişime geçiyor. Yani aynı dili konuşarak kullanıcıların hayatını kolaylaştırırken, enerji ve zamandan tasarruf sağlıyor.

DİJİTALE YATIRIM
Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, tüketicilere zaman kazandırmanın önemine vurgu yaptı. Hedeflerinin insanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirten Bulgurlu, "Şimdi HomeWhiz ile akıllı ev teknolojileri yatırımlarıyla müşterilerimizin zaman kazanmasını sağlıyoruz. Ev aletlerimiz, tüketicilerin ihtiyaçlarını anlayan ve onlara özel çözümler üreten akıllı cihazlara dönüşüyor" dedi. Mobil teknolojiler ve internetteki gelişimle birlikte tüm cihazların birbirine bağlandığını ve nesnelerin interneti (Internet of Things) kavramının dünyayı dönüştürdüğünü söyleyen Bulgurlu, sözlerine şöyle devam etti: "Internet of Things dünyası trilyon dolarlık bir ekonomi haline geliyor. Dünyada 2020 yılı itibarıyla 20 ila 30 milyar adet akıllı cihazın internete bağlı olacağı tahmin ediliyor. Biz de dijital dönüşüm için önemli yatırımlar yapıyoruz." Bulgurlu İTÜ ve ODTÜ Teknokent içinde yaptıkları yatırımlara dikkat çekerek teknolojiyi geliştirecek insan kaynaklarına ve Ar-Ge'ye yaptıkları yatırımlardan örnekler verdi: "ODTÜ ve İTÜ Teknokent'te yaptığımız çalışmlar bize umut veriyor. Bizi geleceğe taşıyan mühendislerimize güveniyoruz. Ar-Ge'mizde veri analizi, yazılım mimarisi yatırımlarımızı artırıyoruz. Yakın bir gelecekte evlerimizde kullandığımız ürünler, anlama ve öğrenme yeteneğine sahip olacak, tüketicinin hayatının her noktasına dokunacak."

HAFTA SONU SATIŞA SUNULUYOR
Arçelik'in akıllı ev aletleri platformunu destekleyen ürünler bu hafta sonu satışa sunuluyor. Bin 900 TL'den 5 bin TL'ye kadar uzanan yelpazede akıllı buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın ve televizyonlar yer alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA