Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Veri açığına dijital kervansaray

Turkcell, Gebze’deki veri merkezini hizmete açtı. 275 milyon TL’lik yatırıma mal olacak merkez, dünyadaki verilerin Türkiye üzerinden taşınmasını sağlayacak

Türkiye'nin dijital dönüşümdeki yatırım hızı artıyor. Turkcell de bu alanda Türkiye'yi dünyanın önemli merkezlerinden biri haline getirecek ve 275 milyon TL'ye mal olacak veri merkezinin açılışını yaptı. Şirket, 33 bin metrekarelik alana sahip Türkiye'nin en büyük veri merkezinin hizmete girmesiyle dünyadaki verilerin Türkiye üzerinden taşınmasını sağlayacak. Turkcell Gebze Veri Merkezi'nin açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu tarafından yapıldı. Bakan Arslan, "Veri hacmi arttıkça gelişmiş merkezlere olan ihtiyaç daha da artıyor. Veri merkezindeki siber güvenlik hem kullanıcıların hem kamunun güvenliği açısından çok önemli. Turkcell'in yaptığı çalışmayı çok önemsiyoruz" dedi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise, verinin sağlıklı bir şekilde depolanabilmesi için fiber altyapının sağladığı yüksek hızın gerekli olduğuna işaret etti. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da, veri merkezinin 20 odadan oluştuğunu belirterek, "Her oda 500 metrekare. Toplam kabinet sayımız ise 3 bin 840 olacak" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA