Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Evde ilk 4K maç keyfi

Digiturk 4K kutu ile 4 kat yüksek çözünürlüklü televizyonu, Avrupa Şampiyonası açılış maçı ile evde test ettik. Ayrıca 4 ekranda yaşanan maç keyfinin de izini sürdük

Euro 2016 finalerinin, 4K çözünürlüklü yayını, evlerdeki futbol heyecanını daha da artırıyor. İlk 4K yayın heyecanı Fransa ve Romanya milli takımları arasında cuma akşamı oynanan turnuvanıın açılış maçıyla başladı. Biz de 4K yayını test etme şansı yakaladık. 4K yayınları izlemek için 4K uyumlu televizyona ve dijital kutuya sahip olmak gerekiyor. Euro 2016 maçlarının tümünü yayınlayan Digiturk, 4K için 399 nolu kanalı kullanıyor. Açılış maçından sonra 4 çeyrek final, 2 yarı final ve final maçları 4K yayınlacak.

GEÇİŞLER HIZLI
4K kutunun satış tarihi henüz henüz belli değil. Biz test ürünü kullandık. Sagem tarafından üretilen 4K kutunun içinde dilediğiniz gibi kayıt yapmanız için 500 GB sabit disk bulunuyor. Elektrik kesildiğinde veya güç ünitesi tamamen kapatıldığında sabit disk yüzünden açılması zaman alıyor. Ancak 500 GB flaş depolama olsa 4K kutusunun fiyatı televizyona yaklaşabilir.
Bu yüzden en önemlisi kanallar arasında geçişler daha hızlı. Yayın kalitesi oldukça iyi. Yakından bile seyrederken, yayın netliği televizyonun ve yayının hakkını veriyor. 399 nolu kanalda sadece maç değil, 4K İz TV 4K yayını da var.

HER EKRANDA FUTBOL VAR
Internet ve sosyal ağlarda Euro 2016 konusu sıkça paylaşılıyor. Arama motoru Google'da takip edilen takımlarla ilgili olarak yapılacak aramalarda mevcut grup dağılımları ve oynanacak maçların yayın tarihleri bulunuyor. Maç sonuçlarına, önemli oyuncularla ilgili bilgilere ve belli bir maça ait özel anların TRT YouTube kanalında yer alan videolarına da ulaşılabiliyor. UEFA Euro 2016'yı fırsat olarak değerlendiren Apple 'iPhone ile Çekildi' kampanyasının, futbola duyulan evrensel sevgiyi taraftarların merceğinden yansıtan yeni bir bölümünü başlatıyor.

ABD'DEN TÜRK KADIN GİRİŞİMCİLERİNE DAVET
Obama Yönetim Ofisi tarafından desteklenen ve 2009 yılından bu yana düzenlenen Küresel Girişimcilik Zirvesi (Global Entrepreneurship Summit - GES) dünyanın her yerinden girişimcileri 22-24 Haziran'da ABD'de Silikon Vadisi'nde bir araya getiriyor.
Bu yıl etkinliğe Türkiye'den kadın girişimcilerin liderlik yaptığı Armut.com, Ustamdan.com ve Sabah Gazetesi Teknoloji Yazarı Timur Sırt davet edildi.

OBAMA DA KONUŞMACI
Bu yılki konuşmacıları arasında ABD Başkanı Barack Obama'nın da bulunduğu GES, daha önce ABD, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Fas ve Kenya'da düzenlenmişti. 7'nci zirvede yeniden ABD'ye dönen GES'in bu yıl en önemli etkinlikleri arasında kadın ve genç girişimcilere özel olarak düzenlenen GES+ adlı özel bir program yer alıyor.

HİZMET AĞZIMA DÜŞ
Armut.com girişimini hayata geçiren ve liderlik yapan Başak Taşpınar Değim de, Silikon Vadisi'ndeki zirveye katılıyor. Başta temizlik, nakliyat ve tadilat olmak üzere hizmet sektörünü, kayıtlı 90 bini aşkın hizmetvereni ile internete taşıyan, Türkiye'nin en büyük online hizmet pazar yeri olan armut.com'un kurucuları Başak Taşpınar Değim ile Erol Değim, başlarına gelen sorunlardan harika bir algoritma ve çözüm yaratıyor.

USTALAR İNTERNETTE
Sosyal girişimcilik örneği Ustamdan.com iki üniversite öğrencisi Gökçe Gülcüler ve arkadaşı Müge Ulusoy'un ilk adımı ile başlıyor. İTÜ Çekirdek'te çalışmalarını yürüten Ustamdan.com Gökçe Gülcüler'in liderliğinde 9 arkadaşıyla çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'de yok olmak üzere olan mesleklerin son temsilcileriyle internet ortamında pazar yeri oluşturan Gökçe Gülcüler, projesini gözleri dolarak heyecanla anlatıyor. Emeğinin ABD'den davet alacak kadar ses getirmesi de oldukça dikkat çekici.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA