Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Liseliler Silikon Vadisi’ne

Yapı Kredi’nin düzenlediği FikriMobil yarışmasını kazanan iki liseli ve bir ortaokul öğrencisi bir haftalığına Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Ekip 10 bin lira para ödülünün de sahibi oldu

Silikon Vadisi'ne sadece üniversiteli gençler değil liseliler de gidecek. Yapı Kredi Bankası, düzenlediği FikriMobil yarışmasını kazanan ekibi, Silikon Vadisi'ne göndermeye hazırlanıyor. Yarışmada oyunlaştırma teknikleri kullanarak küçük yaştaki kullanıcıların kodlama becerilerini artırmaya yönelik bir mobil uygulama geliştiren Scode ekibi 1 haftalığına dünyanın teknoloji ve girişimcilik merkezi kabul edilen Silikon Vadisi'ne gidecek. Ekip aynı zamanda 10 bin lira para ödülü de alacak.

KAPIMIZI GİRİŞİMCİLERE AÇTIK
Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, "FikriMobil'i, yakın geleceğe yön vermesi beklenen farklı teknolojiler üzerine, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir platform olarak kurguladık. İkincisini düzenlendiğimiz etkinlikte, artan başvuru sayısının yanı sıra proje fikirlerinin farklı ve yaratıcı olması oldukça önemli" diye konuştu. Türkiye'de daha çok finans girişiminin öne çıkması için çabaladıklarını ifade eden Erdoğan, "Yeni girişimler mobil finans faaliyetlerinin kullanımını artırmaya katkı sağlıyor. Sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden bile finans ve bankacılık uygulamalarının arttığı bir dönem yaşıyoruz" dedi. Yarışmada aracını park etmek isteyen kişileri uygun otoparklara yönlendiren uygulamaya imza atan ParkKolay ekibi ikinci olarak 15 bin lira ile ödüllendirildi. İnsanların bilinçlerindeki reklam algısını, ürün ve marka bilinirliğini analiz eden mobil uygulamayı geliştiren 5Second ekibi ise üçüncülüğe layık görüldü ve 5 bin lira ödül kazandı.

ELON MUSK İLE TANIŞMAK İSTİYORLAR
Fikrimobil yarışmasında birinciliği kazanan Scode ekibi ortaokul son sınıf, lise 3 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Projenin fikir babası Kadir Can Kırkoyun Çorlu Ticaret Borsa Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi, grubun teknoloji lideri Barış Ceviz Adana Akif Palalı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi. 6 aydır kod yazmaya başlayan Kaan Kırkoyun Çorlu Furtuni and Isak Pinhas Ortaokulu son sınıf öğrencisi. En çok merak ettikleri kişi Tesla'nın kurucusu Elon Musk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA